Entree techniek

Sector: Opleidingen elektrotechniek, Opleidingen installatietechniek, Opleidingen metaal, Technische opleidingen

Niveau: 1

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Met de opleiding Entree Techniek ben je onmisbaar als assistent van de deskundige. Je hebt veel keus in wat je doet. Zo kun je helpen met lassen, het installeren, onderhouden en aanleggen van elektrische apparaten of help je de installateur met het aanleggen van warmte, water, ventilatie in een bijvoorbeeld een badkamer, kantoor of school. De opleiding Entree techniek leert je dus kennis maken met verschillende aspecten uit de technische sector. Later in de opleiding zul je een keuze maken wat jou het meest aanspreekt, en ga je je hier meer op concentreren. De keuze bestaat uit de metaaltechniek, de elektrotechniek of de installatietechniek.

Hoe ziet de opleiding Entree techniek eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 1 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. De opleiding zal draaien om wat jij nodig hebt en wat het beste bij jou past. Eerst zul je met de techniek in het algemeen kennismaken, waarna jij een keuze gaat maken, wat je het meest aanspreekt.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Als je kiest voor de opleiding metaaltechniek ga je onder andere leren hoe je moet lassen, buigen en slijpen in materialen als metaal en kunststof. Je leert hier vooral de basistechnieken en materialen, zodat je eenvoudige onderdelen kunt maken met je handen of een machine. Als je keuze uitgaat naar de elektrotechniek zul je onder andere leren hoe je elektronische installaties aanlegt, onderhoudt en aansluit. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van een zonnepaneel, of het onderhouden van een lantaarnpaal. Je kunt ook kiezen voor de installatietechniek. Je leert hierbij hoe je warmte, ventilatie en water aansluit. Je kunt hier denken aan het voorbereiden en installeren van een airco, de afzuiging van een douche of hoe je de waterafvoer goed installeert.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Geen eisen.

Verder studeren

Als je klaar bent met de opleiding heb je een brede horizon en kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Zo kunt je bij de constructietechniek aan de slag, maar ook bij plaatwerk- en de transsportindustrie. Je hebt de keuze om hierna aan de slag te gaan bij een installatiebedrijf, een woningbouwvereniging of bij de machine-, scheeps-of apparatenbouw. Je kunt dus kiezen of je binnen of buiten met je handen wil werken, want misschien kom je in een ziekenhuis terecht voor een onderhoudsbeurt, of een bouwlocatie waar huizen gebouwd gaan worden. Er wordt tijdens de opleiding ook gekeken of je eventueel wil en kan doorstromen naar een MBO opleiding op niveau 2 in de industriesector of dat je lekker aan het werk gaat nadat je je diploma op zak hebt. Doorstromen naar een niveau 2 opleiding in de sectoren metaal-, elektro- of installatietechniek kan sowieso. Mocht je willen doorstromen dan heb je o.a. de mogelijkheden voor de opleidingen: basislasser, plaatwerker, constructiewerker, monteur service en onderhoud installatietechniek, etc.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Entree techniek

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Entree techniek

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Entree techniek brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.