Eerste Automonteur / Autotechnicus

Sector: Opleidingen autotechniek

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als automonteur heb je een belangrijk beroep. Bijna ieder huishouden heeft tegenwoordig een auto en die hen veilig en probleemloos van A naar B moet brengen. Als er problemen zijn, moeten die snel en deskundig verholpen worden. Daarom hebben wij jou nodig voor deze opleiding! Als automonteur sta je binnen in de werkplaats waar je werkt met professionele gereedschappen en hulpmiddelen. Eén van de hulpmiddelen is de computer waarmee de data van de auto met intelligente software uitgelezen kan worden op zijn performance. De elektronica in auto’s wordt steeds complexer er komen meer functionaliteiten bij die elektronisch worden uitgevoerd. Een auto moet jaarlijks APK gekeurd worden en heeft daarnaast periodiek onderhoud nodig. Het gevolg hiervan is dat er voldoende uitdagend werk is met nieuwe technische ontwikkelingen. Ga jij deze uitdaging aan?

Hoe ziet de opleiding Eerste Automonteur / Autotechnicus eruit?

De opleiding automonteur is een BBL-opleiding die 3 jaar duurt. Je krijgt dus les en praktijk op niveau 3. Tijdens de opleiding werk je aan voertuigen, dat zijn praktijkopdrachten zoals je ze later ook in het ‘echt’ kan krijgen. Zoals met testapparatuur de diagnose stellen bij een voertuig. Sleutelen met gereedschap aan voertuigen. Tevens komen de complexe elektronica en boordcomputers aan bod. Om de praktijkopdrachten goed uit te kunnen voeren moet je de theorie wel kennen. Je krijgt les in de volgende vakken: Engels, rekenen, kennis over gereedschap, vakleer, Nederlandse taal en loopbaan en burgerschap.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding eerste automonteur leer je het oplossen van problemen met auto’s en het structureel onderhouden van auto’s. Je leert daarnaast over het omgaan en gebruik van moderne gereedschappen.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Om deze studie te volgen heb je een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4 nodig. Als je deze niet hebt, dan start je eerst een entree-opleiding. Voor deze opleiding zijn er verplichte kennismakingsactiviteiten, hier krijg je meer over te horen na je aanmelding.

Verder studeren

Als je de opleiding eerste automonteur hebt afgerond en nog verder wilt studeren dan kan dat op mbo niveau 4 technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen. Als je de opleiding eerste automonteur hebt afgerond kun je werken bij vakgarage’s, dealer garage’s, auto montage en demontage bedrijven, banden reparatie bedrijven en APK stations.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Eerste Automonteur / Autotechnicus

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Eerste Automonteur / Autotechnicus

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Eerste Automonteur / Autotechnicus brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.