Opleidingen Autotechniek

Bekijk al onze Autotechniek opleidingen op het MBO

Autotechniek opleidingen op het MBO

Welke BBL Autotechniek opleiding past het beste bij jou?

eerste autotechnicus

Eerste Automonteur / Autotechnicus

Niveau:
3

Kiezen voor een opleiding in de autotechniek

Ieder gezin heeft haast één of meerdere auto’s. Hij brengt ons van A naar B op de meest onmogelijke tijdstippen en naar de meest uiteenlopende plekken. We moeten dus kunnen vertrouwen op onze auto. Problemen dienen snel en deskundig te worden verholpen door bekwame, gemotiveerde mensen.

Is sleutelen aan auto’s en je verdiepen in de nieuwste snufjes hetgeen je graag doet? Wil je je steentje bijdragen aan innovatie in de auto‑industrie en veiligheid in het verkeer? Meld je dan aan bij BewustBBL. Hier vind je allerlei BBL‑opleidingen in de autotechniek.

Wat is autotechniek?

Autotechniek omvat alle opleidingen die betrekking hebben op het ontwerpen, fabriceren, onderhouden en herstellen van auto’s. Zijn auto’s jouw grote passie, dan vind je zeker je gading tussen onze opleidingen.

Wat kan je met een autotechniek opleiding?

Na het voltooien van een opleiding in de autotechnieken en afhankelijk van het behaalde niveau, ga je aan de slag als autotechnicus die auto’s fabriceert, onderhoudt en/of herstelt of als leidinggevende of manager in de autosector.

De opleidingen autotechniek van BewustBBL

Binnen de autotechniek bieden we binnenkort nog enkele andere vakspecifieke opleidingen aan. Zo vindt iedereen met een hart voor auto’s de juiste opleiding.

Wanneer je succesvol een opleiding autotechniek op mbo-niveau hebt gevolgd, mag je jezelf autotechnicus noemen. Autotechniek op lbo/vmbo‑niveau begint bij het niveau leerling/hulpmonteur. Je wordt tweede monteur (autotechnicus) na het behalen van het daarop volgende mbo-diploma niveau 2. Nadien kan je verder studeren voor eerste monteur (niveau 3) of technisch specialist (niveau 4). Een technisch specialist is een eerste monteur die aanvullende diagnostische vaardigheden heeft verworven.

Eerste automonteur of autotechnicus worden?

Zin om eerste automonteur of autotechnicus te worden? Dan is deze automonteur opleiding niveau 3 iets voor jou. Als automonteur heb je best wat om handen. Onderhoud of probleemoplossing? Al deze taken worden aan jou toegewezen. Je werkt met professionele gereedschappen en hulpmiddelen maar vandaag moet een bekwaam automonteur ook kaas gegeten hebben van ICT. Vandaag is een auto haast een rijdende computer. Je leert daarom ook omgaan met steeds intelligenter wordende software. Samengevat: in de 3‑jarige mbo‑opleiding tot autotechnicus leer je het structureel onderhoud uitvoeren van auto’s en het efficiënt oplossen van problemen.