Installatietechniek opleiding

Bekijk al onze Installatietechniek opleidingen op het MBO

Installatietechniek opleiding op het MBO

Welke BBL opleiding installatietechniek past het beste bij jou?

Monteur Werktuigkundige Installaties

Monteur Werktuigkundige Installaties

Niveau:
2

Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Niveau:
2

Wil je een opleiding installatietechniek volgen?

De automatisering en digitalisering brengt met zich mee dat er veel vraag is naar mensen met een praktische opleiding in de technieksector. Een van de sectoren die een hoop groei heeft meegemaakt is de installatietechniek. Zelf een BBL installatietechniek opleiding volgen is één van de beste keuzes die je kunt maken als je technisch bent onderligt. Hieronder kun je meer terugvinden over wat je kunt verwachten van een opleiding in de installatietechniek

Wat is installatietechniek precies?

Installatietechniek is een breed vakgebied dat draait om het samenstellen van componenten tot een technisch functioneel geheel. De term installatietechniek omvat eigenlijk alle soorten technieken die gebruikt worden in de bouw voor het installeren van machines of installaties. Hierbij is het plaatsen niet het enige wat van belang is, ook het denken in oplossingen is een cruciaal onderdeel. Wat is de beste manier om dit project te verwezenlijken? Waar moet er op gelet worden bij de installatie? Installatietechniek biedt banen in veel sectoren. Je kunt aan de slag bij mensen thuis, maar je kunt ook werken voor grootschalige bedrijven die behoefte hebben aan grote installaties. Dit maakt het een sector met veel variatie.

Wat kun je met een BBL installatietechniek opleiding?

Installatietechnici installeren, repareren en onderhouden elektrische en computerapparatuur in woningen en bedrijven. De taken van een installatietechnicus omvatten het reizen naar huizen of bedrijven van klanten, het installeren van apparatuur, het voorstellen van gebieden voor de installatie, het oplossen van problemen en het verstrekken van bedrijfsinstructies aan klanten. Om als installatietechnicus succes te hebben, moet je over gedegen elektrische en mechanische kennis beschikken, in staat zijn om ladders te beklimmen en langdurig in krappe ruimtes te werken, over uitzonderlijke communicatieve vaardigheden beschikken en een passie hebben voor klantenservice.

De verschillende opleidingen installatietechniek

Denk je er over na om een MBO installatietechniek opleiding te volgen dan zijn er veel mogelijkheden om voor te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de installatietechniek opleiding op entree niveau. Van hieruit is het mogelijk om vervolgens verder te groeien. De opleidingen zijn onderverdeeld in verschillende niveaus. Deze niveaus lopen uiteen van 1 tot aan niveau 2. De keuze voor het niveau zal met name van belang zijn voor de sector waar je uiteindelijk terecht komt. Wil je bijvoorbeeld als monteur voor installatietechniek aan de slag dan zal je een niveau 2 MBO installatietechniek opleiding moeten volgen.

Wat verdien je ermee – installatietechniek salaris

Over het algemeen ligt het salaris voor iemand met een MBO installatietechniek vrij hoog in verhouding tot sommige andere opleidingen. Op dit moment ligt het gemiddelde salaris tussen de €2500 en €2800 bruto per maand. Het salaris kan oplopen als je voor een lange tijd actief bent of als je meerdere specialisaties kunt verrichten. Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden die je kunt aangrijpen als je in een hogere salarisschaal terecht wilt komen. Dit maakt een MBO installatietechniek opleiding geen verkeerde keuze om te maken.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.