Opleidingen Bouw

Bekijk al onze Bouw opleidingen op het MBO

Bouw opleidingen op het MBO

Welke BBL opleiding bouw past het beste bij jou?

Allround Vakkracht Technisch onderhoud

Allround Vakkracht Technisch onderhoud

Niveau:
3

Kiezen voor een opleiding in de bouw

Vind je dat werken in de bouw het mooiste is wat er is, omdat je altijd het resultaat van je werk kunt zien?  Wil je je in de bouwsector bezig gaan houden met het bouwen en onderhouden van gebouwen, huizen en wegen? Meld je dan aan bij BewustBBL. Je kunt daar allerlei BBL-bouwopleidingen volgen.

De bouwopleidingen van BewustBBL

Opleiding tot metselaar, timmerman en allround timmerman. De bouw kan niet zonder metselaar, want als metselaar bouw je immers een huis of een heel gebouw vanaf de fundering tot aan de dakrand.  Metselaars werken meestal samen met andere metselaars. Als timmerman ben je aan de slag met gereedschap machines en een duimstok. Je moet maten uitzetten, profielen stellen, vloeren leggen, deuren afhangen, ramen plaatsen en plafonds maken. Je bent dus van a tot z bij de bouw betrokken. Heb je de bouwopleiding allround timmerman gevolgd. Dan beschik je over specialistische kennis wat betreft maatvoering bouwmaterialen. Ook organiseer je de dagelijkse werkzaamheden voor de timmerlieden.

Servicemedewerker Gebouwen. Wil je de BBL-opleiding Servicemedewerker Gebouwen volgen? Je pakt als Servicemedewerker gebouwen, alleen of in een team. Allerlei klussen in en rondom gebouwen aan. Na afronding van de opleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een onderhoudsbedrijf, een woningcorporatie of een technische dienst.

Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf. Waarom ben je als allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf altijd overal welkom? Omdat je alles voor elkaar krijgt. Je kunt een buitenkraan monteren, een dakkapel plaatsen, nieuwe veiligheidssloten plaatsen en een carport maken. Ook zorg je voor onderhoud en verricht je reparaties. Je verricht de genoemde werkzaamheden zowel in bedrijven als in en rondom het huis.

Vakkracht Industrieel Lakverwerker. Heb je al behoorlijk veel ervaring met lakspuiten en met het aanbrengen van poedercoating? Wellicht wil je meer verantwoordelijkheid gaan dragen. Na afronding van de opleiding kun je het werk plannen en bereken wat de kosten ongeveer zijn. Ook stuur je collega-lakspuiters aan en geeft ze instructies. Wellicht begeleid je ook leerlingen die het vak van lakverwerker willen leren. Je kunt als vakkracht industrieel lakverwerker onder andere gaan werken bij meubelmakerijen, scheeps- en jachtbouwers en bij industriële spuitbedrijven.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.