Tegelzetter

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen bouw

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Een tegelzetter ‘zet’ wandtegels en vloertegels. Dat kan gaan om het aanleggen van een badkamer, maar ook om het zetten van tegels voor grote kantoorpanden. Tegelzetten doe je meestal door de tegels op een speciale manier in het mortel te drukken of door ze vast te lijmen met een speciaal soort tegellijm. Naast het plaatsen van de tegels zijn er vaak andere werkzaamheden die verricht worden door de tegelzetter. Zo kan een tegelzetter ook een cementdekvloer aanbrengen om de ruimte voor te bereiden op het zetten van de tegels. Een tegelzetter moet goed weten wat hij doet en écht oog hebben voor detail. Alleen dan kun je strak werk leveren dan. Vind je dat juist leuk? Dan is de opleiding Tegelzetter een van de beste keuzes om te maken.

Hoe ziet de opleiding Tegelzetter eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen en bij een leerwerkbedrijf die theorie in praktijk kan brengt. De opleiding duurt 1 tot 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/ leermeester op je leerwerkbedrijf. Door de combinatie tussen theorie en praktijk zal je alles te weten komen over het vak. Hierdoor word je optimaal voorbereid op de arbeidsmarkt. De opleiding is aan te merken als niveau 3. Dit maakt het mogelijk om vanuit VMBO in te stromen. Bekijk onderaan deze pagina de specifieke toelatingseisen voor deze BBL opleiding.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je vraag je af wat de opleiding Tegelzetter inhoudt? Dat begrijpen wij maar al te goed. Tijdens de BBL opleiding BBL tot tegelzetter leer je over de diverse soorten regels en over de materialen die gebruikt worden. Daarnaast leer je hoe je wanden op de beste manier kunt vastmaken en welke materialen hiervoor nodig zijn. Het leren maken van ‘maatwerk’ is een cruciaal onderdeel van de BBL opleiding Tegelzetter. Er wordt tijdens deze opleiding veel aandacht besteed aan het organiseren. Ook leer je je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Hiermee ben je in staat om later een team aan te sturen bij een grootschalige klus.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben dan kan je binnenstromen middels een Entree-opleiding. Mocht je in bezit zijn van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling dan is het ook mogelijk om in te stromen

Verder studeren

Na de opleiding kun je uiteraard aan de slag gaan als gediplomeerd tegelzetter. Ook is het mogelijk om door te studeren met de opleiding Allround Tegelzetter op niveau 3.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Tegelzetter

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Tegelzetter

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Tegelzetter brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.