Elektrotechnisch installeren

Sector: Opleidingen elektrotechniek, Technische opleidingen

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Ben je al een lange tijd nieuwsgierig geweest naar de opleiding elektrotechniek? Kijk of het wat voor jou is en maak er je beroep van, kies voor de opleiding Elektrotechnisch Installeren. Elektrotechniek is op heel erg veel plaatsen te vinden. Daardoor kan je als monteur elektrotechnisch installaties veel leuke verschillende uitdagingen verwachten, bijvoorbeeld straatverlichting veranderen, oplossingen vinden van storingen en installatie bij allemaal verschillende mensen thuis of op een bedrijf. Je installeert steeds nieuwe systemen aan en zorgt dat alles werkt, tevens moet je ook reparaties en onderhoud uitvoeren. Je moet erg flexibel zijn, goed kunnen communiceren en omgaan met collega’s hoort ook bij het beroep. Tijdens het werk moet je wel altijd een oog voor veiligheid hebben voor jezelf, collega’s en de mensen die gebruik maken van jouw installaties.

Hoe ziet de opleiding Elektrotechnisch installeren eruit?

De opleiding tot Elektrotechnische Installaties kan je volgen op niveau 2 en 3. Je start het eerste jaar gezamenlijk en stroomt daarna door naar niveau 2 of niveau 3. Met deze opleiding ga je 10 weken op stage bij een erkend leerbedrijf. Hier hoef je zelf niet naar op zoek te gaan. Wij gaan deze voor je regelen. Tijdens de opleiding krijg je veel opdrachten waar je later ook te maken mee krijgt. Bij deze opleiding hoort natuurlijk ook theorie, daarom krijg je ook vakken als elektrotechniek, kennis over materialen, taal, tekenen, rekenen, tekeningen lezen en ICT.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Elektrotechnisch installeren leer je het in elkaar zetten van installaties en onderdelen van installaties. Die moet je natuurlijk ook voorbereiden en je moet installaties installeren en testen. Je leert het bepalen van de positie en route van componenten, kabels en leidingen en bedradingen. Je leert om je collega’s te begeleiden bij installatiewerk. Je leert hoe je onderdelen moet plaatsen en het aanleggen van kabels en leidingen. En je leert hoe je de planning bewaakt en hoe je een oplossing van een storing vindt.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor de opleiding Elektrotechnisch Installeren heb je je diploma van je middelbare school nodig of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je dat niet hebben dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig. Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je meer informatie betreft de kennismaking.

Verder studeren

Na de opleiding Elektrotechnisch installeren kan je werken bij elektrotechnische bedrijven, bij technische diensten, in technische afdelingen bij hotels of bedrijven en bij installatie of bouwbedrijven.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Elektrotechnisch installeren

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Elektrotechnisch installeren

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Elektrotechnisch installeren brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.