Opleidingen steigerbouw

Bekijk al onze Steigerbouw opleidingen op het MBO

Steigerbouw opleidingen op het MBO

Welke BBL steigerbouw opleiding past het beste bij jou?

Kiezen voor een opleiding steigerbouw

Waarschijnlijk heb je interesse om als steigermonteur aan de slag te gaan of om jezelf te ontwikkelen tot 1e monteur steigerbouw. Zou dit niet het geval zijn geweest dan was je namelijk niet op zoek naar de nieuwste steigerbouw opleidingen. Onze site maakt het voor jou mogelijk om alle soorten opleidingen eenvoudig te bekijken en te vergelijken. Door ons volledig opleidingsoverzicht is het ook voor jou mogelijk om een opleiding steigerbouw te kiezen die past bij wat je al die tijd al zocht. Aangezien nog niet iedereen bekend is met ons aanbod hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet.

Jouw functie als steigermonteur

Voordat we ingaan op onze opleidingen steigerbouw is het handig om even kort te kijken naar de functie als steigermonteur zelf. Je wilt wel weten waarom een opleiding in de steigerbouw zo leuk is om te volgen. Als je aan het werk gaat als steigermonteur ben jij verantwoordelijk voor de montage van alle mogelijke steigers. Deze steigers worden gebruikt voor met name bouwprojecten of renovatie van delen op industrielocaties. Echter is het ook mogelijk dat je je als steigermonteur zal richten op de ondersteuningen van verschillende soorten constructies. Enkele belangrijke werkzaamheden die je als steigerbouwer zal verrichten zijn onder andere de volgende:

  • Het bekijken van diverse soorten constructietekeningen
  • Het voorbereiden van de bouw
  • Het monteren van steigers voor projecten
  • Het opbouwen van ondersteuningen voor constructies
  • Het waarborgen van de kwaliteit van de steigers
  • Het communiceren van een bouwplan voor de steigers
  • Het mogelijke leidinggeven over andere monteurs

Steigermonteur opleiding

Mocht je zelf als steigermonteur aan de slag willen gaan dan zal je hiervoor een opleiding moeten volgen. Deze opleiding is aan te merken als een BBL opleiding van niveau 2. Deze technische opleiding leert je alles wat je moet weten als toekomstige steigermonteur. Door de hoge mate van specialisatie krijg je dan ook echt alles te leren wat er nodig is voor het uitvoeren van het beroep als steigermonteur. Dit maakt de steigerbouw opleidingen dan ook gelijk zo doelgericht om werk te combineren met school. Je werkt door het jaar heen continu met een 6 tal weken waar je theorielessen hebt. Heb je interesse in techniek en ben je niet vies om de handen uit te bouwen te steken en op hoogte te werken dan is dit een prachtige baan voor jou. Ook kan je jezelf ontwikkelen tot 1e monteur steigerbouw. Vaak zal een anderhalf jaar werkervaring als steigermonteur nodig zijn om te kunnen doorgroeien. Capaciteiten om leiding te geven op locaties moet wel in je zitten. De handvatten om dit het beste te kunnen toepassen worden naast een grotere kennis van steigerbouw onderdeel van de opleiding.

Neem zeker een kijkje op deze pagina om te zien welke steigerbouw opleidingen wij aanbieden op dit moment. Ons veelzijdig overzicht maakt het voor jou een stuk eenvoudiger om een opleiding tot steigerbouwer te vinden die echt bij je past. Mocht je vragen hebben over een opleiding in de steigerbouw dan is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen voor wat meer informatie. Blijf niet met vragen lopen maar stel ze aan ons!