Mechatronica opleiding

Bekijk al onze Mechatronica opleidingen op het MBO

Mechatronica opleidingen op het MBO

Welke BBL opleiding mechatronica past het beste bij jou?

Wil jij een mechatronica opleiding volgen?

Vandaag de dag is er enorm veel vraag naar mensen die technisch zijn. Door de technologische ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld automatisering zijn er veel mensen die kiezen voor mechatronica. Wat is mechatronica eigenlijk? En voor wie is een mechatronica opleiding bedoeld? Hieronder kun je het allemaal terugvinden.

Wat is mechatronica precies?

Als je erover nadenkt om een mechatronica opleiding te volgen dan is het wel zo handig om te weten wat mechatronica precies is. Dus, wat is mechatronica eigenlijk? Mechatronica is een multidisciplinair vakgebied dat verschillende soorten ingenieurs-elektronica, computer en mechanica combineert. Het verwijst naar de vaardigheden die nodig zijn in de geavanceerde geautomatiseerde productie-industrie. Op het snijvlak van mechanica, elektronica en informatica creëren mechatronica specialisten slimme systemen. Mechatronica is een essentiële basis voor de verwachte groei in automatisering en productie. Mechatronica is een term dat echt synoniem is geworden voor robotica en elektromechanica. Robotica, besturingssystemen en elektromechanische systemen vallen allemaal onder mechatronica. Heb je een talent voor creatieve probleemoplossing? Haal je veel plezier uit technische en technische activiteiten? Kun je goed werken als lid van een team? Dan kan een mechatronica MBO opleiding zomaar iets voor jou zijn.

Wat kun je met een mechatronica opleiding

Heb je een mechatronica opleiding gevolg dan ben je een mechatronica specialist. Mechatronica specialisten kunnen heel wat doen over meerdere engineering vakgebieden heen. Zij hebben een solide basis van waaruit ze kunnen groeien. De mechatronica-specialisten kennen zowel de mechanische als de elektrische werkgebieden. Een mechatronica-specialist kan zowel met werktuigbouwkundige als met ingenieursteams werken. Mechatronica-specialisten werken met enorme industriële robots, kleinere robots in pick-and-place operaties, besturingssystemen voor het bottelen of verpakken van voedsel- en drankproducten, drones en veel andere soorten apparaten. Een mechatronica MBO opleiding kan ook leiden tot managementfuncties, waaronder  bijvoorbeeld projectmanagement. De mogelijke sectoren waar je kunt gaan werken variëren van laboratoria en verwerkingsinstallaties tot ingenieursbureaus.

De verschillende mechatronica opleidingen

Er zijn verschillende soorten mechatronica opleidingen die je kunt volgen. Hier op de site kun je een volledig overzicht vinden van alle soorten mechatronica opleidingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Technicus Mechatronica Systemen opleiding of voor de Eerste Monteur Mechatronica. Iedere opleiding is gebaseerd op dezelfde grondslagen, echter zitten er grote verschillen in wat je precies leert. Door de verscheidenheid aan opleidingen is het mogelijk om een mechatronica opleiding te kiezen die volledig aansluit bij waar jij passie voor hebt.

Wat verdien je ermee – het mechatronica salaris

Doordat er veel vraag is naar mensen die een mechatronica opleiding hebben gevolgd is het salaris betrekkelijk hoog voor een praktische opleiding. Bij een afgeronde opleiding mechatronica MBO zal je al snel tussen de €2500-€3000 bruto per maand verdienen. Belangrijk is wel om te vermelden dat het uiteindelijke mechatronica salaris altijd afhankelijk zal zijn van je ervaring en expertise. De baankansen zijn op dit moment in ieder geval erg goed, de kans is dus groot dat je gelijk aan de slag kunt gaan.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.