Monteur Mechatronica

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen mechatronica

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Monteur mechatronica heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Je houdt je bezig met het maken en het monteren van onderdelen of machines zelf die van elektronica afhankelijk zijn. Voorbeelden zijn liften, robots, sorteermachines, kopieerapparaten, geautomatiseerde toegangsdeuren of machines die nodig zijn met operaties in een ziekenhuis. In het laatste geval werk je dan in een zogenaamde CleanRoom. Dat is een speciale afgedichte kamer met afzuiging zodat er geen vuil of stof in kan komen. Samen met je collega’s kun je hele machines bouwen en dan kijk je er samen naar dat de machine ook goed werkt voordat je deze aflevert bij de klant. Als monteur mechatronica heb je technisch inzicht nodig en moet je secuur en precies werken.

Hoe ziet de opleiding Monteur Mechatronica eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Naast de vakken die beroepsgebonden zijn, zoals hydraulica, pneumatiek, elektro, kennis over materialen en technieken, krijg je ook vakken als rekenen, taal, ICT, tekenen en hoe je tekeningen moet lezen. Het is mogelijk om 4 dagen te werken, en 1 dag in op school door te brengen, of je kunt 5 dag werken en 2 avonden naar school. Deze keuze hangt af van de school waar je deze opleiding gaat volgen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot monteur machatronica zul je leren hoe je onderdelen van – en mechatronische machines zelf moet maken en monteren. Je leert hoe je onderdelen kan plaatsen door middel van verschillende verbindingstechnieken. Een voorbeeld hiervan is lassen. Verder leer je meer over de elektrotechniek, de automatisering en hoe je eigen werk kan meten en beoordelen, zodat je zeker kunt zijn van een goed eindproduct.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding

Verder studeren

Als monteur mechatronica heb je dus een verantwoordelijke baan. Deze baan kun je uitoefenen bij metaalbewerkingsbedrijven zoals in de bouw van constructies en apparaten. Verder kun je ook werken in machinefabrieken, bij vervoersbedrijven of als servicemonteur. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen na je diploma-uitreiking. Het is ook mogelijk om door te stromen naar een MBO niveau 3 opleiding.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Mechatronica

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Mechatronica

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Mechatronica brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.