Opleiding Elektrotechniek

Bekijk al onze Elektrotechniek opleidingen op het MBO

Elektrotechniek opleidingen op het MBO

Welke BBL elektrotechniek opleiding past het beste bij jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Monteur Elektronische installaties

Monteur Elektronische installaties

Niveau:
2

Eerste monteur middenspanningsdistributie

Eerste Monteur Middenspanningsdistributie

Niveau:
3

Eerste Monteur Laagspanningsdistributie

Eerste Monteur Laagspanningsdistributie

Niveau:
3

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie

Niveau:
3

Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

Niveau:
3

Wil je een opleiding elektrotechniek volgen?

De technologische sector krijgt op dit moment te maken met veel veranderingen. Een van de ontwikkelingen is het feit dat er veel vraag is naar mensen die een opleiding elektrotechniek hebben gevolgd. Middels BBL elektrotechniek ben je in staat om deze markt zelf toe te treden. Hieronder kun je meer terugvinden over het volgen van een Elektrotechniek MBO opleiding en over de sector zelf.

Wat is elektrotechniek precies?

Elektrotechniek is een vakgebied dat zich over het algemeen bezighoudt met de studie en toepassing van elektriciteit, elektronica en elektromagnetisme. De uitvinding van de transistor en vervolgens de geïntegreerde schakeling bracht de kosten van de elektronica terug tot het punt waarop ze in bijna elk huishoudelijk object kunnen worden gebruikt. De elektrotechniek is nu onderverdeeld in een groot aantal onderdelen, waaronder elektronica, digitale computers, energietechniek, telecommunicatie, controlesystemen, RF-techniek, signaalverwerking, instrumentatie en micro-elektronica. Elektrotechnici hebben eigenlijk altijd een opleiding elektrotechniek of elektronische engineering gevolgd. Doordat elektrotechniek zo’n breed vakgebied is zal er altijd genoeg uitdaging te vinden zijn op de werkvloer.

Wat kun je met een BBL elektrotechniek opleiding?

Een elektromechanische technicus maakt gebruik van mechanische technologie en kennis van elektrische en elektronische schakelingen om de elektriciteit bij mensen in huis te verzorgen. Zij bedienen, testen en onderhouden geautomatiseerde of elektromechanische apparatuur. Ze werken vaak samen met mechanische en elektrische ingenieurs in veel verschillende industriële omgevingen. Dit kan bij mensne thuis zijn, maar het kan ook zien op klussen in de lucht- en ruimtevaart. Deze technici controleren de afmetingen van de onderdelen met behulp van precisie-meetinstrumenten om er zeker van ze werken. Zoals je waarschijnlijk wel weet is de aansluiting voor elektriciteit ontzettend belangrijk. Mensen die een Elektrotechniek MBO opleiding volgen moeten het leuk vinden om aan de haal te gaan met de elektrische verbindingen.

De verschillende opleidingen elektrotechniek

Wil je aan de slag met BBL elektrotechniek dan zal je na moeten denken over de opleiding elektrotechniek die je kiest. De verschillen zitten hem met name in de sector waar je aan de slag zal gaan. Zo kan je bijvoorbeeld een specifieke opleiding volgen voor de middenspanningsdistributie. Naast de verschillende sectoren is de keuze van de elektrotechniek MBO afhankelijk van het niveau wat je kiest. De niveaus lopen uiteen van 1 tot 3. Dit maakt het mogelijk om een opleiding te kiezen die aansluit bij jouw niveau. Bekijk zeker even de competenties voor elektrotechniek voordat je besluit om een opleiding te volgen.

Wat verdien je ermee – elektrotechniek salaris

Wil je beginnen met een opleiding elektrotechniek dan wil je wel weten wat je te wachten staat. Door de hoge vraag is het elektrotechniek salaris vrij gunstig. De meeste mensen die een opleiding hebben gevolgd krijgen een beginsalaris van gemiddeld €2300 per maand. Dit is een beginsalaris, het kan natuurlijk oplopen als je meer ervaring hebt. Daar komt bij dat er vaak doorgroei mogelijkheden zijn. De hoge vraag maakt het mogelijk om na jouw Elektrotechniek MBO opleiding snel aan de slag te gaan als elektrotechnicus.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.