Monteur Elektronische installaties

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen elektrotechniek

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Monteur Elektrotechnische Installaties houd jij je bezig met het aanleggen, onderhouden, repareren, installeren en testen van elektrotechnische installaties. Je kijkt of er storingen zijn en lost deze zo nodig op. Jij zorgt ervoor dat de elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan goed (blijven) werken. Denk bijvoorbeeld aan stoplichten, lantaarnpalen, beveiligingssystemen, lichtinstallaties, voedingssystemen van elektra, krachtinstallaties, etc. Je bent nauwkeurig, flexibel, klantgericht en hebt een groot verantwoordingsgevoel. Soms werk je samen met collega’s, maar je kan ook initiatief nemen als je zelfstandig aan het werk moet. Je vindt het leuk om met je handen te werken, werkt veilig en hebt oog voor het milieu en duurzame energie.

Hoe ziet de opleiding Monteur Elektronische installaties eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Naast de vakken die beroepsgebonden zijn, zoals elektro, techniek, vak theorie, en kennis over materialen en technieken, krijg je ook vakken als rekenen, Nederlands, ICT, hoe je de tekeningen moet. Het is mogelijk om 4 dagen te werken, en 1 dag in op school door te brengen, of je kunt 5 dag werken en 2 avonden naar school. Deze keuze hangt af van de school waar je deze opleiding gaat volgen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot monteur elektrotechnische installaties zul je leren hoe je schakel -en verdeelinrichtingen, data-en communicatiesystemen, buis-en kabelinstallaties, relais-en relaissystemen (elektromagnetische schakelaars) moet aanleggen, onderhouden, en hoe je eventuele storingen oplost. Je leert hoe je als professional aan het werk gaat, hoe je moet meten en welke meetinstrumenten je daarvoor kunt gebruiken. Verder zul je de VCA leren (veiligheid checklist aannemers).

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding.

Verder studeren

Als monteur elektrotechnische installaties heb je dus een verantwoordelijke baan. Deze baan kun je uitoefenen bij elektrotechnische bedrijven en technische diensten. Of je kunt na deze opleiding doorstromen naar een soortgelijke opleiding op niveau 3, zoals eerste Monteur Elektrotechnische Installaties. Je kunt je dan specialiseren in de Industrie of de Woning- en Utiliteitsbouw.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Elektronische installaties

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Elektronische installaties

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Elektronische installaties brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.