Monteur Koude en Klimaatsystemen

Sector: Opleidingen installatietechniek, Technische opleidingen

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Monteur koude- en klimaatsystemen controleer en onderhoud je koude technische installaties. Installatie en reparatie zijn ook punten waar je rekening mee moet houden. Koude technische installaties zijn systemen die werken met koeling. Je kunt hierbij denken aan een vries- of koelcel in een restaurant, airco’s in bedrijven of een koelkast in een supermarkt. Je werkt nauwkeurig, veilig en zorgvuldig. Vaak rijd je van de ene klus naar de andere, en je hebt dus veel te maken met mensen. Je bent hulpvaardig en vriendelijk en je kunt goed samenwerken met je collega.

Hoe ziet de opleiding Monteur Koude en Klimaatsystemen eruit?

Deze opleiding kan worden gevolgd in een BBL-traject. Het BBL traject houd in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Als monteur koude- en klimaatsystemen moet je veel leren door te doen, dus tijdens je opleiding zul je veel werken aan praktijkopdrachten.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot monteur koude- en klimaatsystemen zul je leren hoe je apparaten en koud technische installaties moet voorbereiden, (de)monteren, aansluiten, afstellen en inregelen, onderhouden en klaar moet maken zodat het in gebruik kan worden genomen. Verder leer je het isoleren en monteren, aanleggen van de kabels en leidingen van een koud technisch systeem. Je leert alles over G-gassen, hardsolderen en de koelkringloop. Je zal ook leren over duurzame energie en hoe je deze eventueel zal kunnen toepassen. Je zult vakken krijgen als elektrotechniek, rekenen, taal, coaching en begeleiden, Beroeps Praktijk Ondersteuning en tot slot zul je over de veiligheid en aanloop tot de branche leren.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je VMBO-diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree opleiding niveau 1.

Verder studeren

Als je klaar bent met de opleiding koude- en klimaatsystemen, kun je je droombaan op vele plekken vinden. Je kunt aan de slag bij onderhoudsbedrijven, installatiebedrijven en service-en onderhoudsbedrijven. Na deze opleiding kun je eventueel verder studeren op niveau 3 met de opleiding tot Eerste monteur Koude- en klimaatsystemen.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Koude en Klimaatsystemen

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Koude en Klimaatsystemen

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Koude en Klimaatsystemen brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.