Monteur Steigerbouw

Sector: Opleidingen steigerbouw

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Onze opdrachtgevers zijn multinationals die werkzaam zijn in de petrochemie, industrie voor waterstof en stikstof, vuilverbranding, voedingsindustrie en bouwlocaties. Omgevingen met hoge risico’s met zowel gevaarlijke stoffen, het werken op hoogte of in tanks en gesloten ruimtes. TDC Industrie is jouw werkgever. Een monteur steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 en mag onder toezicht van minimaal een 1e monteur complexe steigers monteren. Het bouwen van steigers behoort tot één van de risicovolste factoren binnen de bouw en industrie. Het is niet alleen risicovol voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de steiger. Voor het monteren en demonteren van steigers moeten de personen die montagehandelingen verrichten aantoonbaar geschoold zijn op hun vakbekwaamheidsniveau. De examens in de steigerbouw worden met persoonscertificatie afgenomen en zijn 5 jaar geldig. Sinds 18 december 2018 is de Richtlijn Steigers opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Daarmee zijn de opleidingseisen die genoemd zijn in hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers gelijkgesteld met de wet.

Hoe ziet de opleiding Monteur Steigerbouw eruit?

TDC Industrie biedt jou vanaf dag één de kans om te gaan werken als aspirant hulpmonteur steigerbouw in de industriële of bouwsector. Jij werkt en leert tegelijkertijd, 5 dagen per week. De opleiding bestaat uit 4 modules: 1. Module VCA basis (vereist bij aanvang van de werkzaamheden); 2. Stichting veilig werken op hoogte; 3. Opleiding voor monteur steigerbouw met persoonscertificering; 4. Eventueel een heftruckcertificaat met SOG certificering. Het is een traject van 52 weken. Gedurende minimaal twee lesweken doorloop je de benodigde opleiding en behaal je de certificaten voor de functie van monteur steigerbouw. In aanvang wordt je ingezet als aspirant hulpmonteur steigerbouw. De opleidingen worden gedurende de 52 weken afgerond met een certificaat of diploma en worden geregistreerd in het CDR (centraal diploma register) bij SVWOH (stichting veilig werken op hoogte).

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over de inhoud en het toepassingsgebied van de richtlijnen die gelden voor het monteren van steigers. Je leert alle steigertypen kennen bij naam, functie en toepassing en over de belasting van de (steiger) werkvloer. Daarnaast leer je steigertekeningen maken en krijg je alles te weten over de (de)montage van de steigers, hoe dit op een veilige en Arbo technisch verantwoorde manier kan en met welk gereedschap je dit uit zal gaan voeren. Tot slot leer je over steigerafdichtingen en over bouwliften.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

TDC Industrie is continu op zoek naar aspirant hulpmonteurs steigerbouw, steigermonteurs, 1e monteur steigerbouw, voorlieden en uitvoerders steigerbouw. Om in te stromen als aspirant hulpmonteur steigerbouw moet je voldoen aan de volgende instroomeisen. Je hebt LBO opleidingsniveau met affiniteit voor techniek en je hebt een scherp oog voor veiligheid. Belangrijk is dat je minimaal 18 jaar oud bent en je geen hoogtevrees hebt. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent enthousiast en fulltime beschikbaar. Mocht je aan bovenstaande criteria voldoen, dan kunnen wij jou een opleidingstraject aanbieden.

Verder studeren

Het doel van deze opleiding is het scholen van de medewerker tot een minimaal vereist niveau van vakbekwaam monteur steigerbouw en de daarmee verband houdende technieken, veiligheidseisen en veiligheidsmaatregelen. Als dit is gelukt kun je aan de slag als monteur steigerbouw en bij een goede match zullen er veel opties zijn om door te groeien.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Steigerbouw

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Steigerbouw

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Steigerbouw brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.