Opleidingen Procestechniek

Bekijk al onze Procestechniek opleidingen op het MBO

Procestechniek opleidingen op het MBO

Welke BBL opleiding procestechniek past het beste bij jou?

Kiezen voor een opleiding procestechniek

Heel veel producten, zoals frisdrank, benzine, glas en bier zijn gemaakt uit meerdere grondstoffen. Overweeg je om een opleiding procestechniek van BewustBBL te gaan volgen? Je gaat dan werken in een bedrijf waar stap voor stap uit één of meerdere grondstoffen een product wordt gemaakt. Omdat dit stap voor stap maken van een product een proces is spreken we van procestechniek. Er zijn heel veel verschillende bedrijven in de procesindustrie, ook wel maakindustrie genoemd, zoals onder andere de levensmiddelenindustrie, de papierindustrie, de chemische industrie, de farmaceutische industrie en de rubber- en kunststofindustrie. Werken in de procesindustrie is werken in een onmisbare industrie, want zonder procestechniek is een leven ondenkbaar.

Je wordt opgeleid tot procesoperator

Besluit je op de kiezen voor een opleiding procestechniek van BewustBBL? Dan volg je een opleiding tot procesoperator A, B of C. Wat is een procesoperator eigenlijk? Iemand die, bijvoorbeeld in de chemische, de farmaceutische of de levensmiddelenindustrie controleert of de processen in zijn bedrijf goed verlopen. Uiteraard grijpt de procesoperator indien nodig in.

Opleidingen procesoperator A, B of C

Wil je aan de slag in de dynamische sector van de procestechniek?  Kies dan voor een opleiding procestechniek van BewustBBL. Er zijn, zoals al opgemerkt, opleidingen tot procesoperator op drie niveaus:

Procesoperator A. Dit is een ruim tweejarige opleiding. De vereiste vooropleiding is een diploma VMBO of Mavo met exacte vakken op B-niveau. Een procesoperator A kan zelfstandig eenvoudige installaties bedienen en assisteren bij de bediening van ingewikkelde installaties.

Procesoperator B. Dit is een tweejarige opleiding. Vereist zijn een diploma procesoperator A of een diploma VMBO of Mavo met exacte vakken op C-niveau.  Een procesoperator B kan zelfstandig ingewikkelde installaties bedienen.

Procesoperator C. Dit is een tweejarige opleiding. Vereist is een diploma procesoperator B of een gelijkwaardige opleiding. Een procesoperator C geeft vaak leiding aan meerdere procesoperators.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.