Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen elektrotechniek

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als eerste monteur Elektronische installaties industrie houd je je bezig met elektronische installaties en het maken en aanleggen van systemen. De kennis die je opdoet bij deze opleiding kun je in praktijk brengen met het werken aan veiligheidssystemen, machines in de industriesector, of op de weg (denk hierbij aan verkeerslichten- en signalen). Je gebruikt technische tekeningen en meetapparatuur zodat je op een veilige en nauwkeurige manier een goed product/dienst kan leveren. Als eerste monteur heb je vaak meer ervaring en kennis dan een collega die monteur is, dus deze help je wanneer dat nodig is. Samenwerken en jezelf kunnen aanpassen is dus een belangrijk kenmerk. Ook het communiceren met klanten is belangrijk.

Hoe ziet de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie eruit?

Deze opleiding is een BBL-opleiding, wat betekent dat je zowel lessen volgt en dat meteen in de praktijk kan uitoefenen. De opleiding zal in blokken van tien weken gegeven worden en zal twee tot drie jaar duren, al is er in overleg ook mogelijk dat de opleiding eerder afgerond kan worden. In een blok van 10 weken worden theorielessen gegeven die aansluiten op de praktijk en waar je vraagstukken verder gaat uitdiepen. Naast je lesrooster moet je elk jaar 240 uur aan keuzevakken besteden. Deze extra vakken mag je zelf uitkiezen en worden aangeboden op maximaal 2 avonden per week.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot eerste monteur elektronische installaties in de industrie zul je leren hoe je je kunt voorbereiden op de werkzaamheden die je die dag zal gaan uitvoeren. Je leert hoe je technische installaties installeert, hoe je deze in elkaar zet, en welke onderdelen er hierbij komen kijken. Verder leer je hoe je de beste positie en ligging van kabels, leidingen en andere componenten kunt bepalen en hoe je deze moet aanleggen. Het plaatsen en monteren van de onderdelen, het uitproberen van de installaties, de storingen kunnen herkennen en oplossen, de planning bewaken en het begeleiden van collega’s bij de werkzaamheden, zijn ook allemaal dingen die je gaat leren op school en in praktijk kunt oefenen bij je leerwerkbedrijf.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding. De kennismaking gebeurt middels kennismakingsactiviteiten. Je ontvangt hier meer informatie over, nadat je je hebt ingeschreven.

Verder studeren

In de inleiding wordt er al beschreven dat je met de opgedane kennis kan gaan werken met veiligheidssystemen, machines in de industriesector of als monteur voor verkeerslichten-en signalen. Verder kun je natuurlijk ook in scholen, ziekenhuizen, winkelketens en installatiebedrijven gaan werken. Er zijn dus vele mogelijkheden.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Industrie brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.