Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen elektrotechniek

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties woning en utiliteit in de woning en utiliteitsbouw houd je je bezig met het installeren van complexe elektronische installaties. Je werkt vaak in kantoorgebouwen en bedrijven (utiliteitsgebouwen) en bij particulieren (woningen). Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat programma’s en technieken op elkaar aansluiten. Denk hier bijvoorbeeld aan het installeren, repareren en onderhouden van het brand- en inbraaksysteem of van verlichtingen. Je gebruikt technische tekeningen en meetapparatuur zodat je op een veilige en nauwkeurige manier een goede product/dienst kan leveren. Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit heb je vaak meer ervaring en kennis dan een collega die monteur is, dus deze help je wanneer dat nodig is. Samenwerken en je kunnen aanpassen moet je dus kunnen. Ook het communiceren met klanten is belangrijk.

Hoe ziet de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit eruit?

Deze opleiding is een BBL-opleiding, wat betekent dat je zowel lessen volgt en dat meteen in de praktijk kan uitoefenen. De opleiding zal in blokken van tien weken gegeven worden en zal twee tot drie jaar duren, al is er in overleg ook mogelijk dat de opleiding eerder afgerond kan worden. In een blok van 10 weken worden theorielessen gegeven die aansluiten op de praktijk en waar je vraagstukken verder gaat uitdiepen. Naast je lesrooster moet je elk jaar 240 uur aan keuzevakken besteden. Deze extra vakken mag je zelf uitkiezen en worden aangeboden op maximaal 2 avonden per week.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot eerste monteur elektronische installaties woning en utiliteit zul je leren hoe je je kunt voorbereiden op de werkzaamheden die je die dag zal gaan uitvoeren. Je leert hoe je technische installaties installeert, hoe je deze in elkaar zet, en welke onderdelen er hierbij komen kijken. Verder leer je hoe je de beste positie en ligging van kabels, leidingen en andere componenten kunt bepalen en hoe je deze moet aanleggen. Het plaatsen en monteren van de onderdelen, het uitproberen van de installaties, de storingen kunnen herkennen en oplossen, de planning bewaken en het begeleiden van collega’s bij de werkzaamheden, zijn ook allemaal dingen die je gaat leren op school en in praktijk kunt oefenen bij je leerwerkbedrijf.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding. De kennismaking gebeurt middels kennismakingsactiviteiten. Je ontvangt hier meer informatie over, nadat je je hebt ingeschreven.

Verder studeren

Mocht je als Eerste monteur Elektronische Installaties Woning en Utiliteit verder willen studeren, dan kun je verder met een opleiding op MBO niveau 4, waarin je nog meer verdieping krijgt van werkzaamheden of specialisaties.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.