Eerste Monteur Laagspanningsdistributie

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen elektrotechniek, Opleidingen infra

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Eerste Monteur Laagspanningsdistributie houd je je bezig met het aanleggen, monteren en het onderhoud van de distributie van bijvoorbeeld elektriciteit, TV, telefoon en internet. Je zal dus veel met kabels werken. Als eerste monteur ben je ploegleider van de monteurs die onder je werken en vaak hebben de eerste monteurs een eigen bus. Je bent niet bang voor vieze handen en zal daarnaast veel in de buitenlucht werken. Je bent aansprakelijk voor het resultaat, de monteurs onder je en hoe je dit resultaat samen met hen bereikt. Dit laatste gebeurt volgens strikte voorschriften en regels. Goede kwaliteiten als eerste monteur laagspanningsdistributie zijn: kunnen samenwerken, overleggen en je aanpassen. Verschil met een middenspanningsdistributie en hoogspanningsdistributie is de netspanning waarmee je werkt.

Hoe ziet de opleiding Eerste Monteur Laagspanningsdistributie eruit?

Deze opleiding is een BBL opleiding, wat betekent dat je zowel lessen volgt en dat meteen in de praktijk kan uitoefenen. De opleiding mag in je eigen tempo voltooien en vaak is dit goed te bereiken in 1 tot 1,5 jaar. Om Eerste monteur laagspanningsdistributie te worden, moet je vooral oefenen en het doen in de praktijk. De theorielessen zullen vooral gaan over de techniek, samenwerken, overleggen en het leiding geven en het begeleiden van je collega’s. Verder zullen de lessen aansluiten op de praktijk en kun je vraagstukken verder uitdiepen. De kneepjes van het vak ga je leren in de praktijk bij een erkend leerbedrijf toegewezen door ons.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot eerste monteur Laagspanningsdistributie ga je leren hoe je distributie- en transportnetwerken aanlegt, monteert, onderhoud, repareert of klaarmaakt zodat het in gebruik kan worden genomen. Voorbeelden van de distributie- en transportnetwerken zijn de netwerken voor elektra, TV, telefoon en internet. Verder zal je leren om leiding te geven aan je collega’s en hoe je je werk organiseert.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding. Mocht je meer informatie willen over deze opleiding aarzel dan niet om je vragen te stellen.

Verder studeren

In de inleiding wordt er al beschreven dat je met de opgedane kennis met distributie- en transportnetwerken bezig bent. Omdat dit de ‘laagspanningsdistributie’ betreft, is het vrij breed, en kun je bij veel bedrijven aan de slag. Zo heb je grote bouwbedrijven die zich ook bezighouden met het aanleggen van laagspanningsdistributie (dus kant en klare huizen opleveren bijvoorbeeld), netwerkbedrijven (voor de aanleg van bijvoorbeeld TV en internet), nutsbedrijven (voor de aanleg van onder andere elektriciteit), spoorbouwbedrijven (voor aanleg van energie en bovenleidingen) waar je al gauw aan de slag kunt. Maar natuurlijk ook bij storing- en onderhoudsdiensten kun je een goede baan krijgen. Kortom: er zijn vele mogelijkheden. Mocht je als Eerste monteur Laagspanningsdistributie verder willen studeren, dan kun je verder met een opleiding op MBO niveau 4, waarin je nog meer verdieping krijgt van de werkzaamheden of je je kunt specialiseren.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Eerste Monteur Laagspanningsdistributie

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Eerste Monteur Laagspanningsdistributie

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Eerste Monteur Laagspanningsdistributie brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.