Metselaar

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen bouw

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als metselaar houd je je bezig met het metselen van muren. Dit kunnen rechte muren zijn, maar ook in andere vormen, zoals boog muren. Je werkt buiten, bij mooi en bij minder mooi weer, en metselt aan nieuwbouwwoningen, kantoorpanden of renoveert oude gebouwen, zoals een oude kerk, een museum of monumentale gebouwen.

Hoe ziet de opleiding Metselaar eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Je krijgt lessen zoals vaktekenen en wiskunde. Het is mogelijk om 4 dagen te werken, en 1 dag in op school door te brengen, of je kunt 5 dag werken en 2 avonden naar school. Deze keuze hangt af van de school waar je deze opleiding gaat volgen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot metselaar zul je leren wat de technieken zijn van metselen, voegen, en lijmen van kalkzandsteen en het uitvoeren hiervan. Natuurlijk zul je dit ook in praktijk leren bij tijdens je werkdagen in het bedrijf. Ook het uitvoeren van stelwerkzaamheden, hoe je je professioneel opstelt in een bedrijf en het beste kunt samenwerken zul je in deze 2 jaar leren. Verder krijg je lessen in Nederlands, maatschappelijke vorming, rekenen, wiskunde en vaktekenen.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Allround Metselaar op MBO-niveau 3. Of je kunt meteen bij een bouwbedrijf of metselbedrijf aan de slag gaan als metselaar.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Metselaar

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Metselaar

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Metselaar brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.