Allround Timmerman

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen bouw

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als allround timmerman houd je je bezig met hout! Je repareert, monteert, plaatst en creëert producten van (verschillende soorten) hout. Soms is dit in de buitenlucht, maar je kunt ook werken in bijvoorbeeld een fabriekshal, in werkplaatsen, in nieuwbouwwoningen of oude gebouwen die toe zijn aan renovatie. Als allround timmerman ben je dus heel breed inzetbaar. Daarom kun je tijdens de opleiding kiezen uit drie verschillende variaties: Allround Timmerman Bouw- en Werkplaats: bij deze richting maak je bijvoorbeeld deuren en raamkozijnen, of een constructie ter ondersteuning voor het plafond tijdens de bouw. Allround Timmerman Nieuwbouw: bij deze richting werk je in nieuwbouwwoningen. Je maakt bijvoorbeeld betonbekistingen voor de fundering en maakt houten constructies en onderdelen voor tijdens de bouw. Allround Timmerman Restauratie: je werkt in hele oude gebouwen, zoals een museum of kerk uit 1900. Voorzichtigheid en nauwkeurig werken zijn hierbij een pre. Je restaureert het gebouw zodat het weer enige tijd mee kan/in gebruik kan worden genomen.

Hoe ziet de opleiding Allround Timmerman eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 1 tot 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Het is mogelijk om 4 dagen te werken, en 1 dag op school door te brengen, of je kunt 4,5 dag werken en een middag en avond (op dezelfde dag) naar school. Deze keuze hangt af van de school waar je deze opleiding gaat volgen. Je zult lessen krijgen als vaktekenen, wiskunde, mechanica en natuurkunde.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot allround timmerman zul je leren hoe je werk kunt voorbereiden, verschillende maten kunt opnemen, een betonbekisting moet maken, hoe je deuren en ramen kunt afhangen, hoe je complexe stekwerkzaamheden moet uitvoeren. Je leert hoe je draagconstructies moet maken voor het dak, een scheidingswand of een plafond kunt maken. Verder zul je leren hoe je moet samenwerken met anderen en hoe je als professionele werknemer opstelt en werkt in een bedrijf. Je krijgt naast de praktijkvakken ook lessen als Nederlands, één of meerdere extra talen, maatschappelijke vorming, rekenen en wiskunde.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Als je klaar bent met de opleiding timmerman kun je aan de slag bij een bouwbedrijf. Of je kunt na afloop van deze opleiding kun je verder studeren met de opleiding ‘Specialist Restauratie Timmerwerk’ niveau 4.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Allround Timmerman

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Allround Timmerman

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Allround Timmerman brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.