Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen installatietechniek

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Monteur Service en Onderhoud in de installatietechniek los je samen met je collega storingen op bij klanten, controleert technische installaties, en onderhoud deze ook. In de praktijk betekent dit dat je veel werkt met gasinstallaties, verwarmingsinstallaties (denk hierbij ook aan warmtepompen) en installaties voor stromend water (denk hierbij ook aan zonneboilers). Je werkt nauwkeurig, veilig en zorgvuldig. Vaak rijd je van de ene klus naar de andere, en je hebt dus veel te maken met mensen. Je bent hulpvaardig en vriendelijk en je kunt goed samenwerken met je collega.

Hoe ziet de opleiding Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek eruit?

Deze opleiding kan worden gevolgd in een BBL-traject. Het BBL traject houd in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Als monteur Service en Onderhoud moet je veel leren door te doen, dus tijdens je opleiding zul je veel werken aan prakrijkopdrachten. Je zal veel werken tijdens de opleiding bij het leerwerkbedrijf en je gaat daarnaast 1 dag per week naar school voor de theorie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot monteur Onderhoud en Service zul je leren hoe je apparaten en technische installaties moet inspecteren, onderhouden, verbeteren en klaar moet maken zodat het in gebruik kan worden genomen. Verder leer je hoe je de storingen kunt vinden en oplossen. Je zal veel leren over duurzame energie en hoe je deze eventueel zal kan toepassen. Je zult vakken krijgen als elektrotechniek, rekenen, taal, tekenen en hoe je de tekeningen moet lezen en ICT.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je VMBO-diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding niveau 1. Verder heb je vakken als Wiskunde en NASK1 gehad.

Verder studeren

Als je klaar bent met de opleiding monteur onderhoud en service in de installatietechniek, kun je je droombaan op vele plekken vinden. Je kunt aan de slag bij onderhoudsbedrijven, installatiebedrijven en service-en onderhoudsbedrijven. Na deze opleiding kun je eventueel verder studeren op niveau 3 om je te specialiseren in bijvoorbeeld technische installaties, infratechniek of duurzame energie. Voorbeelden hiervan zijn ‘Eerst monteur Service en onderhoud Elektrotechniek’ of ‘Eerste monteur Service en onderhoud Werktuigbouw’.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.