Monteur Werktuigkundige Installaties

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen installatietechniek

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als monteur werktuigkundige installaties houd je je bezig met het aanleggen, onderhouden, bewerken, aansluiten en verbinden van metalen, kunststoffen, koperen of stalen leidingen voor gas, water, temperatuur, lucht, ventilatie en afvoer. Je kan bijvoorbeeld in de badkamer zorgen voor ventilatie, de rioolleiding aanleggen voor het toilet, waterleidingen aansluiten bij een ziekenhuis, maar ook een volledige cv-installatie aanleggen. Je gaat met een collega langs bij klanten om daar leidingen aan te leggen, aan te sluiten of te installeren. Door een klein foutje kan een leiding gaan lekken, met alle gevolgen van dien. Het is dus belangrijk dat je secuur kunt werken, aan kunt passen, kan communiceren en dat je het leuk vindt om met je handen te werken.

Hoe ziet de opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties eruit?

Deze opleiding is een BBL-opleiding, wat betekent dat je zowel lessen volgt en dat meteen in de praktijk kan uitoefenen. Er worden praktijkopdrachten gegeven die je moet uitvoeren. Dit kan door de theorielessen die aansluiten op de praktijk en waar je vraagstukken verder gaat uitdiepen. Je zal beroepsgerichte vakken krijgen zoals Elektrotechniek, materiaalkennis en hoe je dit moet gebruiken, maar je zult ook vakken krijgen als rekenen, wiskunde, taal, ICT, tekenen en tekeningen lezen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot monteur werktuigkundige installaties zul je alles leren over verwarmingsinstallaties, het aanleggen van kabels en leidingen voor gas, verwarming, duurzame energie (denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen), ventilatiesystemen, afvoer- en luchtleidingen. Het plaatsen en monteren van de onderdelen, het uitproberen van de installaties, de storingen kunnen herkennen en oplossen en professioneel kunnen handelen zijn ook allemaal dingen die je gaat leren op school en in praktijk kunt oefenen bij je leerwerkbedrijf.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding.

Verder studeren

Met de opgedane kennis kun je als monteur werktuigkundige installaties gaan werken bij installatiebedrijven. Mocht je als monteur Werktuigkundige Installaties verder willen studeren, dan kun je verder met een opleiding op MBO niveau 3, waarin je nog meer verdieping krijgt van de werkzaamheden of kunt specialiseren. Voorbeelden daarvan zijn de opleiding Eerste Monteur Woning en Utiliteitsbouw en de opleiding Technicus Engineering Installatietechniek (binnenkort op de website).

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Werktuigkundige Installaties

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Werktuigkundige Installaties

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Werktuigkundige Installaties brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.