Kok

Sector: Horeca opleidingen

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als kok houd je je bezig met het bereiden van eten. Je krijgt maakt niet alleen het eten naar de wens van een gast, maar kunt ook eventueel nieuwe gerechten ontwerpen. Soms werk je daarvoor samen met gasten (bijvoorbeeld bij een bruiloft), ervaren(er) personeel of soms met een diëtiste. Je houdt de kosten in de gaten per maaltijd, houd de voorraad bij en vult deze zo nodig aan. Als kok ben je ook verantwoordelijk dat de gerechten binnen een bepaalde tijdsduur aan tafel geserveerd kunnen worden, of het nu druk is of wat minder druk. Verder neem je als kok soms nieuw personeel aan, of leid je ze op. Je laat je werkplek natuurlijk aan het einde van de je shift natuurlijk netjes en schoon achter, dus ook een beetje schoonmaakwerk hoort erbij. Als kok ben je vaak creatief (bijvoorbeeld met de opmaak van borden) en kun je goed tegen drukte en stress. Wisselende werktijden horen er ook bij, evenals het werken op feestdagen.

Hoe ziet de opleiding Kok eruit?

Deze opleiding kan worden gevolgd in een BBL-traject. Het BBL traject houd in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Als kok moet je veel leren door te doen, dus kooklessen zullen tijdens de opleiding niet ontbreken. Je werkt minimaal 20 uur in de week bij je leerwerkbedrijf en je gaat 1 dag per week naar school voor de theorie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot kok zul je leren hoe je eenvoudige tot ingewikkelde gerechten kunt bereiden, opmaken en samenvoegen. Je leert hoe je de voorraad in de gaten houd, en hoe je deze moet aanvullen (bijvoorbeeld het benaderen van een leverancier). Je leert wat de kosten voor een gerecht zijn en hoe je kunt spelen met het budget. Verder leer je hoe je netjes en hygiënisch moet werken, hoe je het beste kunt samenwerken met collega’s maar ook hoe je zelfstandig in een keuken moet staan. Je krijgt vakken als Keukentechniek, Nederlands, Eetcultuur en wensen, rekenen en Voedingsleer en Hygiëne.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je VMBO-diploma nodig van je middelbare school. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding niveau 1.

Verder studeren

Als je klaar bent met de opleiding kok, kun je je droombaan op vele plekken vinden. Je werkt in de horeca en die is namelijk overal. Van chique restaurants, tot wegrestaurants, van terrasjes, tot op een schip… Overal gaan mensen graag uit eten en jij als kok mag dan hun eten bereiden. Na deze opleiding kun je eventueel verder studeren met de opleiding ‘Zelfstandig werkend kok’ niveau 3, of gespeculeerd kok, op niveau 4.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Kok

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Kok

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Kok brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.