Monteur Steigerbouw

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen steigerbouw

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Ben je bereid om je hoogtevrees te overwinnen en om samen met ons een nieuwe uitdaging aan te gaan? Geweldig! Wij gaan ervoor zorgen dat jij de next generation steigermonteur wordt. Wij komen graag met jou in gesprek om te achterhalen welke opdrachtgever en werkplek het beste bij jouw interesses past. Daarnaast heb je geen kosten voor je studie, lesmateriaal of gereedschappen (valbeveiliging, werkkleding, handgereedschap enz.). Natuurlijk krijg je betaald conform de geldende CAO van de opdrachtgever. Dit betekent dat jij je diploma kosteloos kunt behalen en daarnaast ook een prima loon ontvangt! De opleiding monteur steigerbouw volgen is voor mensen die houden van werken in team verband en de buitenlucht. Het is mogelijk om na je studie te werken aan flinke projecten op hoogte. Als steigermonteur zijn jij en je collega’s verantwoordelijk voor het (de)monteren van steigers op diverse projecten. Ben je sterk, heb je een redelijke conditie, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en staat veiligheid bij jou hoog in het vaandel? Dan is de BBL opleiding tot steigermonteur echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Monteur Steigerbouw eruit?

Jij houdt van vrijheid, werken in de buitenlucht, hebt geen last van hoogtevrees en levert kwaliteit. Gedurende de opleidingen ga je kennis opbouwen over voorbereiding, materialen, montage en controle. Je leert de procedures van het leggen van de grondslagen, de basiskennis van steigers en het opbouwen van ondersteunende constructies. Daarnaast leer je tekeningen lezen zodat je de benodigde hoeveelheid materialen in kaart kunt brengen en zodat je weet welke werkzaamheden voorafgaand aan een project moeten gebeuren. Tijdens je werk houd je rekening met veiligheidsvoorschriften en controleer je constructies op kwaliteit. Je hebt belangrijk werk als monteur steigerbouw.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Rolsteigers, gevelsteigers, objectsteigers en afscherming. Ieder steigerbouw project is verschillend, maar hebben toch één ding gemeen, namelijk het bouwen van steigers. Daarom ga jij werken aan veel diverse projecten tijdens je studie. Denk hierbij aan renovatie- en onderhoudssteigers of ondersteuning steigers in de bouw of industrie. Je bent veelal buiten aan het werk wat een gevoel van vrijheid geeft. Steigerbouw; een goede mix tussen een verantwoordelijke baan in combinatie met kameraadschap.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

• Nederlandstalig; • Geen hoogtevrees; • Gemotiveerd.

Verder studeren

Na het afronden van je opleiding kun je verschillende kanten op. Afhankelijk van je niveau, kun je verder leren (opleiding; eerste monteur steigerbouw niveau 3) of aan de slag bij bedrijven die werken aan nieuwbouw- of renovatieprojecten. Je kunt ook op een industrie locatie aan de slag. Wij hebben in ieder geval veel leuke bedrijven in ons netwerk die jou maar wat graag een leerplek of baan willen aanbieden. Genoeg mogelijkheden dus!

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Monteur Steigerbouw

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Monteur Steigerbouw

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Monteur Steigerbouw brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.