Opleidingen Onderhoudstechniek

Bekijk al onze Onderhoudstechniek opleidingen op het MBO

Onderhoudstechniek opleidingen op het MBO

Welke BBL opleiding onderhoudstechniek past het beste bij jou?

Kiezen voor en opleiding onderhoudstechniek

Als je wil werken in de techniek kun je ook kiezen voor een van de opleidingen onderhoudstechniek van BewustBBL. Wat is onderhoudstechniek eigenlijk? Onderhoudstechniek is het onderhouden, repareren en verhelpen van storingen van allerlei apparaten en systemen in de fabriek, op kantoor of bij ons thuis. Wil je je technische kennis gebruiken om storingen te voorkomen, apparaten gebruiksklaar te maken te onderhouden en te repareren? Zijn onverwachte klussen, zoals het repareren van een defecte geldautomaat, voor jou een uitdaging? Dan is werken in de onderhoudstechniek waarschijnlijk iets voor jou.

De opleidingen onderhoudstechniek van BewustBBL

Je kunt bij Bewust BBL diverse opleidingen onderhoudstechniek volgen: eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek, eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw, monteur service en onderhoud werktuigbouw en technicus service en onderhoud werktuigbouw.

Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek. Wil je technisch bezig zijn en met mensen omgaan? Een eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek heeft afwisselend werk in bijvoorbeeld scholen, sporthallen, kantoren en woningen, waar hij er bijvoorbeeld voor zorgt dat het alarm, een verwarmingsinstallatie of lichtinstallaties goed werken. Je hebt, als je voor een BBL-opleiding van Bewust BBL kiest, kiest, een baan bij een erkend leerbedrijf. Tijdens je wekelijkse lessen op school krijg je onder andere les in elektrotechniek, kennis van materialen, tekeningen lezen en ICT.

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw. Een eerste monteur service en onderhoud werktuigbouwkundige onderhoudt machines en installaties, zoals bijvoorbeeld een zaagmachine in een houtzagerij. Wil je graag een vakman worden die zijn klanten goed kan helpen? Omdat je storingen snel kunt opsporen en verhelpen ben je voor de klant vaak de reddende engel. Als eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw kun je gaan werken in de hout- en papierindustrie, de voeding- en genotsmiddelenindustrie, de transportmiddelenindustrie en bij machinefabrieken.

Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw. Ben je op zoek naar een afwisselende baan waarbij je veel onderweg bent? Dan kun je overwegen om deze opleiding onderhoudstechniek van BewustBBL te kiezen. Je inspecteert machines en installaties bij bedrijven. Storingen los je uiteraard op. Het vak leer je tijdens deze tweejarige opleiding vooral in de praktijk in een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar school. Tijdens de opleiding leer je onder ander hoe je apparatuur en installaties moet inspecteren en klaar te maken voor gebruik. Ook leer je om de veiligheidsregels te volgen en om rapportages te maken. Na afronding van de opleiding kun je gaan werken bij onderhoudsbedrijven en bij productiebedrijven.

Technicus Service en Onderhoud Werktuigbouw. Wil je een specialist worden in je vakgebied die alles weet van ingewikkelde technische installaties? Dan is deze opleiding onderhoudstechniek van BewustBBL iets voor jou. Je repareert, past aan en onderhoudt die installaties. Je werkt zelfstandig of je stuurt een klein team aan. Als leerling van een BBL-opleiding werk je tijdens deze vierjarige opleiding bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de wekelijkse dag op school. Je leert tijdens deze opleiding onder andere hoe je oplossingen moet bedenken voor ingewikkelde technische problemen en hoe je moet leidinggeven. Je kunt na afronding van je opleiding gaan werken bij installatiebedrijven, productiebedrijven en onderhoudsbedrijven.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.