Opleidingen mechatronica BBL | MBO-opleidingen | BewustBBL

Opleidingen Mechatronica

Bekijk al onze Mechatronica opleidingen op het MBO

Mechatronica opleidingen op het MBO

Welke BBL opleiding mechatronica past het beste bij jou?

Kiezen voor een opleiding mechatronica

Jongeren met interesse in techniek kunnen ook kiezen voor een van de mechatronica opleidingen van BewustBBL. Wat is mechatronica eigenlijk? In de mechatronica komen de vakgebieden metaal elektrotechniek en besturingstechniek bij elkaar. Een mechatronicus ontwerpt en bouwt nieuwe apparatuur. Ook bedenkt hij hoe hij bestaande apparatuur kan verbeteren.

Wellicht vind je het leuk om je technisch inzicht te gebruiken om machines beter te maken of om zelf een nieuwe machine te ontwerpen. Je vindt het leuk om technische oplossingen te bedenken voor allerlei problemen. Dan is de Mechatronica opleiding van BewustBBL iets voor jou.

De mechatronica opleidingen van BewustBBL

Monteur Mechatronica. Ben je een handige en nieuwsgierige bouwer? Na afronding van deze opleiding kun je bij werkplaatsen en bedrijven geautomatiseerde machines, ontwikkelen en bouwen.

Eerste Monteur Mechatronica. Een eerste monteur mechatronica gebruikt de techniek om er echt iets mee te doen. Bij werkplaatsen en bij bedrijven bouwt en ontwikkelt hij geautomatiseerde machines, zoals bijvoorbeeld lasrobots, en de voor deze machines benodigde onderdelen.

Technicus Mechatronica Systemen. Als technicus mechatronica systemen ontwerp en bouw je geautomatiseerde machines. Je installeert en onderhoudt deze machines ook bij klanten. Bovendien ben je het aanspreekpunt voor leveranciers en monteurs.

Technicus Engineering Mechatronica. Bij een technicus engineering mechatronica horen de woorden ontwerpen, programmeren, bouwen, testen en onderhouden. Je kunt na je opleiding gaan werken bij een machinebouwer of bij een elektrotechnisch bedrijf. Je ontwerpt, bouwt en onderhoudt bijvoorbeeld sorteermachines, vulmachines en lasrobots.

Technicus Engineering Werktuigbouwkunde. Eem technicus engineering werktuigbouwkunde ontwerpt werktuigen, machines, installaties en apparaten. Ook bereid je de productie ervan voor en begeleid je het productiewerk. Bovendien zorg je voor de benodigde documentatie, zodat de ontworpen machines etc. ook goed onderhouden kunnen worden. Na afronding van je opleiding ben je werkzaam op de tekenkamer of in de werkvoorbereiding bij bedrijven in bijvoorbeeld de apparatenbouw of in de transport-. Metaal- of voedingsmiddelenindustrie.

Tekenaar Werktuigbouw. Wil je vakmensen helpen om aan de slag te gaan. Je kunt het laten beginnen bij jou. Als Tekenaar Werktuigbouwkunde moet je het ontwerp vaan een product of installatie met een CAD-tekenpakket vertalen in een technische tekening. Je hebt te maken met opdrachtgevers die jouw foutloze tekeningen nodig hebben. Je moet dus nauwkeurig kunnen werken en met mensen kunnen omgaan. Je werkplek is de tekenkamer of het bedrijfsbureau in bijvoorbeeld de machinebouw, de automatisering of de metaalindustrie.

Monteur Mechatronica NS. Wil je ervoor zorgen dat de treinen goed blijven rijden? Dan is het beroep van monteur Mechatronica NS iets voor jou. Als monteur mechanica NS controleer je belangrijke onderdelen zoals draaistellen of de verwarming, repareer of vervang je onderdelen en test je met meetapparatuur of alles goed werkt.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.