De 5 BBL voordelen van ons, voor jou

Binnenkort starten met een BBL opleiding? Wij bieden studenten 5 BBL voordelen aan die anderen je niet bieden. Onlangs hebben wij een enquête verspreid onder 1000+ VMBO studenten in heel Nederland. Het doel van deze enquête was om het studiekeuzegedrag in kaart te brengen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de meerderheid van de ondervraagden, een studie gaat volgen dat wordt aangeraden door familie en vrienden. Tevens is naar voren gekomen dat 86,4% zich gaat aanmelden op het ROC of overige MBO school. Ga je rechtstreeks naar een MBO school dan zijn er veel dingen die je zelf moet regelen. Denk hier bijvoorbeeld aan een erkende leerwerkplek. In het onderzoek is ook gebleken dat studenten hier moeite bij hebben.

De 5 BBL voordelen die wij jou bieden

Kies je voor BewustBBL dan helpen wij jou met het maken van een goede keuze. Je vervolgopleiding moet natuurlijk niet bepaald worden door vrienden en familie. Deze moet gemaakt worden op basis van jou passies en talenten. Wij helpen je deze te achterhalen zodat we een opleiding vinden die bij jou past en waar jij met plezier kunt werken aan je toekomst. Daarnaast hebben we nog 5 andere voordelen. Lees ze hieronder.

 1. Geen kosten

  Wil je een diploma behalen, dan kost dit je in meeste gevallen geld. Je moet lesgeld betalen, voor technische opleidingen heb je speciale kleding nodig en vergeet het boekengeld niet. Bij ons hoeft niet. Wij betalen alle kosten zolang jij je diploma maar behaald. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over (bijkomende) kosten en kun je de focus leggen op je BBL studie.

 2. Salaris conform CAO

  Kies je voor een BOL opleiding dan moet je zelf alle kosten voor school betalen en ontvang je maandelijks studiefinanciering. Kies je voor een BBL opleiding dan heb je uiteraard geen kosten en ontvang je ook nog eens maandelijks een salaris. Deze is aanzienlijk hoger dan de studiefinanciering. Salaris verschilt wel per sector/ opleiding en je leeftijd.

 3. Erkende leerbedrijven

  Zoals net aangegeven, is uit onderzoek gebleken dat veel studenten moeite met het zoeken van een leerwerkplek. Wij beschikken over een groot netwerk aan erkende leerbedrijven waar jij als BBL student terecht kunt. Daarnaast hebben we in heel Nederland samenwerkingspartners die dolgraag BBL studenten in ontvangst willen nemen.

 4. Contract

  Kies je voor een BBL opleiding, dan kies je voor werken en leren. Doordat je 4 dagen in de week gaat werken en 1 dag naar school gaat, ga je een contract krijgen. Dit met alle voordelen contractuele voordelen. Denk hierbij aan vakantiegeld en -dagen. Meer weten over een specifieke CAO? Meld je vrijblijvend aan voor een oriëntatie gesprek voor een gewenste opleiding.

 5. Meeloopdagen

  Het is altijd jammer dat je je inschrijft voor een opleiding en zodra de opleiding start denk je: dit is echt helemaal niets voor mij. Frustrerend. Een verkeerde keuze gemaakt. Kan gebeuren! Bij ons is het mogelijk om een (paar) dagen met de echte professionals mee te lopen om de sfeer te proeven. Hierdoor ben je bezig met datgene waarvoor je wordt opgeleid. Vind je het leuk? Dan kan je beginnen met je opleiding. Vind je het niet leuk? Dan kun je altijd wat anders gaan proberen zonder jezelf hoeven uit te schrijven en weer in te schrijven voor een opleiding.

Conclusie

Dit waren de 5 BBL voordelen. Heb je nog vragen hierover of over en opleiding? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het is vrijblijvend en wij helpen je graag.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste artikelen en de nieuwste opleidingen!

Wie van je vrienden moet dit lezen?

Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Bekijk al onze BBL opleidingen

Misschien wil je dit ook lezen...

Alles over het functioneringsgesprek

Categorie:
Weetjes

Groot tekort aan technisch geschoold personeel

Categorie:
Nieuws

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.