Helpende Zorg en Welzijn

Sector: Zorg en Welzijn

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Mensen helpen en ondersteunen in hun dagelijkse gang van leven. Helpen met koken, huishouden of persoonlijke verzorging. Dit kun je doen in verschillende erkende leerbedrijven bijvoorbeeld in een verpleeghuis, de thuiszorg of de kinderopvang. Jij als Helpende zorg en welzijn kijkt naar wat cliënten zelf nog willen en kunnen en springt bij daar waar nodig is. Hierbij is het belangrijk om afspraken en voortgang bij te houden in een zorgplan.

Hoe ziet de opleiding Helpende Zorg en Welzijn eruit?

Dit is een BBL-opleiding wat inhoudt dat je gaat werken en leren. Samen met jou gaan we op zoek naar een erkend leerbedrijf en een school. Je gaat 1 dag per week naar school voor de theorie en 4 dagen werken in een erkend leerbedrijf. Op basis van jouw eisen, wensen en voorkeuren gaan we op zoek naar dé locatie voor jou. Wij vinden het belangrijk dat jij het hier naar je zin hebt en plezier hebt in wat je doet.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je mensen op verschillende leeftijden te helpen en ondersteunen. Dit zijn mensen die dagelijkse bezigheden niet meer zelf kunnen verrichten. Dit kunnen huishoudelijke taken zijn zoals afwassen, koffiezetten, stofzuigen, boodschappen doen of de tafel dekken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat sommige hulp nodig hebben met eten, drinken, wassen en omkleden. Kortom, jij bent de ondersteunende in iemands leven. Naast het ondersteunende gedeelte is sociale interactie en het bijwonen van activiteiten ook belangrijk. Cliënten stimuleren om zichzelf te redden en te vermaken hoort er ook bij. Deze werkzaamheden doe je niet alleen. Samen met je collega’s werk je aan een wisselende rooster waar jullie allen taken verdelen. Het is een opleiding waar geduld en gedisciplineerd met mensen om kunnen gaan belangrijk is.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Als je wil starten met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn heb je een diploma nodig van je vmbo basisberoepsgerichte leerweg of een mbo-diploma Entree-opleiding niveau 1. Het kan zijn dat er bij sommige erkende leerbedrijven gevraagd wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit is een bewijs van goed gedrag en toont aan dat je niet in aanraking bent gekomen met justitie.

Verder studeren

Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je doorleren of beginnen met werken. Wanneer je wil doorstuderen kun je verder met de opleidingen Verzorgende IG, Pedagogisch medewerker of maatschappelijk zorg. Wil je beginnen met werken? Dan kun je solliciteren bij bejaardentehuizen, de thuiszorg, verplegingshuizen etc.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn

Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Helpende Zorg en Welzijn

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Helpende Zorg en Welzijn

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Helpende Zorg en Welzijn brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.