Verzorgende IG

Sector: Zorg en Welzijn

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

De opleiding Verzorgende IG (VIG) is iets voor jou als je het leuk vindt om mensen te helpen. Je ondersteunt en helpt ze die zich (tijdelijk) niet kunnen redden. Denk hierbij aan oudere mensen, mensen die moeten revalideren na afloop van een operatie of vrouwen die pas zijn bevallen. Als verzorgende IG’er biedt je begeleiding en zorg aan. Je verricht verpleegtechnische handelingen zoals injecteren of het inbrengen van een katheter. In sommige gevallen zijn er ook huishoudelijke taken. Voor deze opleiding ben je regelmatig in contact met patiënten, familieleden en eventueel huisartsen/ fysiotherapeuten. Jij bent degene die helpt bij het opstellen van een op maat gemaakte zorgplan.

Hoe ziet de opleiding Verzorgende IG eruit?

Wij bieden deze opleiding gratis aan. Wel is het een BBL-opleiding wat inhoudt dat je 4 dagen gaat werken en 1 dag naar school gaat. De lessen zijn voornamelijk praktijkgericht waar je vervolgens de aangeleerde theorie mag toepassen in de praktijk. Zelf hoef je niet op zoek te gaan naar een erkend leerbedrijf. Wij helpen je hiermee! Op basis van jouw eisen en wensen zoeken we een geschikt leerwerkbedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot volwaardige verzorgende en de veranderde rol van deze functie. Je wordt een professional in de Zorg en Welzijn werkveld wat continu in beweging is. Je gaat leren over onder andere gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en verpleeg en verzorgingstehuizen en thuiszorg. Daarnaast kun je later in de opleiding ook kiezen voor de specialisatie kraamzorg (opleiding duurt dan langer).

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4 mocht je dit niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Daarnaast kan het zo zijn dat sommige leerwerkbedrijven vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vragen. Dit document bewijst dat je in het verleden niet in aanraking bent gekomen met justitie en dus geen strafbare feiten hebt gepleegd. Het bewijst je goed gedrag simpel gezegd.

Verder studeren

Als je de opleiding Verzorgende IG hebt afgerond kun je ervoor kiezen om te beginnen met werken of om verder te studeren. Kies je ervoor om verder te studeren dan heb je keuze uit de volgende studies: Medewerker maatschappelijke zorg, Mbo-verpleegkundige of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Kies je ervoor om te gaan werken dan kun je solliciteren bij verpleeghuizen, woonzorgcentrums, verzorgingshuizen etc. Lees hier meer over een Verpleegkundige IG.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn

Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Verzorgende IG

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Verzorgende IG

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Verzorgende IG brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.