Timmerman salaris. Wat verdient een timmerman?

Timmerman worden wie wil dat nou niet? Hoeveel verdient een timmerman? Onder welke cao valt een timmerman? Dit zijn een aantal vragen waar wij in onderstaande tekst een uitleg over geven.

Cao van een timmerman

Ten eerste beginnen wij met de cao die hoort bij een timmerman en leerling timmerman. Binnen deze functie heb jij te maken met de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor ‘bouw en infra’. Binnen de cao zijn alle collectieve afspraken te vinden die van toepassing zijn op jou als leerling timmerman of mogelijk in de toekomst als ervaren timmerman. Binnen de cao voor bouw en infra staat omschreven hoe om te gaan met bijvoorbeeld het salaris, vakantiedagen, vakantiegeld, reiskosten, pensioen, verlof, ongunstige weersomstandigheden en nog veel meer zaken die van toepassing zijn op jou! De cao voor bouw en infra is te downloaden op het internet of op te vragen bij BewustBBL. 

Salaris timmerman

Wat verdient een timmerman? Erg handig om te weten wat jij nou gaat verdienen als leerling timmerman of als volwaardig timmerman. Het salaris is afhankelijk van de genoten opleiding en werkervaring en op basis hiervan word jij ingeschaald. Op dit moment verdient een leerling timmerman van 18 jaar binnen de BBL opleiding op niveau 2 in het eerste kwartaal van 2020 een bruto uurloon van €6,17 per uur. Een leerling van 18 jaar die gaat starten in de BBL opleiding op niveau 3 zal €6,94 bruto per uur gaan verdienen. Het salaris kan wijzigen door bijvoorbeeld een cao-verhoging, een leeftijdsschaal omhoog of bij het instromen van het 2e leerjaar. Een ervaren 1e timmerman verdient in het eerste kwartaal in 2020 €16,89 bruto per gewerkt uur. Hiervoor dient hij de opleiding behaald te hebben, werkervaring te hebben opgedaan en de verantwoordelijkheden te dragen die bij de functieomschrijving horen. Als leerling timmerman en als 1e timmerman kan jij een mooi salaris verdienen. Het salaris zal op basis van werkervaring en na het behalen van de BBL opleiding, stijgen conform cao. Uitstekende voorwaarden passend bij een geweldig beroep!

Deeltijd opleiding timmerman

Wij hopen dat jij op basis van bovenstaande informatie meer inzicht hebt gekregen in het salaris van een timmerman en de cao die van toepassing is op een timmerman. In het artikel hier meer informatie over wat een timmerman precies doet qua werkzaamheden? Is bovenstaande informatie voor jou nog niet voldoende? Of wil jij graag meer inzicht krijgen in de dagelijkse praktijk? Lees dan hier het verhaal van Jan Willem en Glenn die hun verhaal doen en jou graag een inkijkje geven in de dagelijkse werkzaamheden van een leerling timmerman. Mocht jij nog niet het juiste gevoel hebben? Of heb jij nog verdere vragen over het salaris van een leerling timmerman dan zijn wij ook bereikbaar per telefoon of geven wij verdere uitleg in een persoonlijk gesprek. Tevens bieden wij de mogelijkheid of in de praktijk te ervaren wat het werken als leerling timmerman inhoud. Wij gaan gezamenlijk een meeloopdag plannen bij een van onze opdrachtgevers, geen brug is te ver voor BewustBBL! Er zijn tig redenen om te bedenken waarom jij nou juist timmerman zou moeten worden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste artikelen en de nieuwste opleidingen!

Wie van je vrienden moet dit lezen?

Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Bekijk al onze BBL opleidingen

Misschien wil je dit ook lezen...

Alles over het functioneringsgesprek

Categorie:
Weetjes

Groot tekort aan technisch geschoold personeel

Categorie:
Nieuws

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.