Wat is er leuk aan de steigerbouw?

In het artikel ‘Wat doet een steigerbouwer?’ hebben we kort belicht hoe je steigerbouwer kunt worden, welke verplichtingen je hebt en wat de belangrijke aspecten zijn om in acht te nemen. We besproken kort de opbouwprocedure van steigers en de rangschikking van monteurs, om zo een veilige steiger te kunnen bouwen en daarmee een veilige werkomgeving te creëren.

Wat het werk van een steigerbouwer nu zo leuk maakt

Maar wat maakt het dan precies zo leuk om steigerbouwer te zijn? Het leuke is natuurlijk het werk op zich. Elk beroep kent zo z’n voordelen en nadelen. Het leuke, en misschien wel het belangrijkste, is de samengestelde ploeg en de klus op dat moment. Deze twee factoren kunnen het grote verschil maken in het werk en of dit werk leuk en vlot verloopt. Natuurlijk zijn er nog enkele andere factoren die een grote rol kunnen spelen in je werk als steigerbouwer, namelijk:

  • Het weer;
  • De werkplek/locatie;
  • Het materiaal waarmee gewerkt wordt;
  • En misschien wel één van de belangrijkste: hoe voel je je die dag, heb je er zin in en ben je in het bezit van de juiste dosis motivatie?

Vooral het laatste is in mijn beleving wel een dingetje… want kun je je door tegenslagen heen slaan?

Een lekker en positief gevoel in je lichaam maakt dat je meer kan incasseren dan wanneer je een slechte dag hebt of je niet lekker in je vel zit. Wanneer iedereen goed gemutst is gaat het werk een stuk sneller, prettiger en gemakkelijker. De onderlinge sfeer in de groep maakt het werk dan ook zeker leuk.

Vrijheid & diversiteit

Het leuke aan het beroep van steigerbouwer is dat stukje “vrijheid” dat je hebt en krijgt, waar je goed en vertrouwelijk mee om gaat. Daarnaast kom je als steigerbouwer vaak op veel verschillende plekken door het hele land. Je zal vaak werken in stad, waar je samen met je collega’s bijvoorbeeld een flatgebouw in de steigers zal zetten. De bewoners die je dan een kopje koffie aanbieden (soms met koekje) en even een praatje komen maken, het zonnetje, dat maakt het vak leuk! Als steigerbouwer combineer je werk en fitness tegelijkertijd, je abonnement op de sportschool kun je in ieder geval stopzetten!

In de (steiger)bouw zijn er natuurlijk ook tegenslagen waar niet iedereen even makkelijk mee om kan gaan, wat weer invloed heeft op het team en zo dus ook op je werk. Bijvoorbeeld een tekort aan materiaal of een aannemer die de bouwplaats niet vrijgeeft… Wanneer je als steigerbouwer of als team de diverse problemen/tegenslagen kunt aanpakken en oplossen, dan heb je er een hoop ervaring bij opgedaan. Als het even niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. Positief ingesteld blijven en fouten worden gemaakt om ervan te leren. Na het ene obstakel ben je beter voorbereid op eventuele problemen die zich in de toekomst voor kunnen doen.

Om een lang verhaal kort te maken: Als jij niet bang bent je handen uit de mouwen te steken, je niet voor een gat te vangen bent, je geen hoogtevrees hebt en je veerkrachtig bent ingesteld, dan is het vak steigerbouwer ongetwijfeld een leuk en mooi beroep voor jou!

Geschreven door: George Voornhout

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste artikelen en de nieuwste opleidingen!

Wie van je vrienden moet dit lezen?

Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Bekijk al onze BBL opleidingen

Misschien wil je dit ook lezen...

Alles over het functioneringsgesprek

Categorie:
Weetjes

Groot tekort aan technisch geschoold personeel

Categorie:
Nieuws

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.