Allround Constructiewerker

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen metaal

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Allround Constructiewerker heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Je maakt constructies, plaatwerk of isolatieplaatwerk. Dit doe je aan de hand van de werktekeningen voor de bouw, scheepvaart en transport. Deze producten bestaan uit aluminium, (roestvast)staal en kunststof. Je maakt bijvoorbeeld onderdelen voor bruggen, trailers, opslagtanks, scheepvaart en machines. Denk bijvoorbeeld aan speciale schroeven voor een schepen. Of onderdelen voor een hijskraan. Hierbij maak je gebruik van technieken zoals buigen, walsen, boren, zagen, snijden, lassen en kanten.

Hoe ziet de opleiding Allround Constructiewerker eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. De opleidingsduur is afhankelijk van jouw tempo en zal 2,5 tot 3 jaar duren, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Je zal 1 middag en avond in de week naar school gaan voor de theorielessen, de rest van de week werk jij in het leerwerkbedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot allround constructiewerker zul je leren hoe je constructies en machines (of delen ervan) gaat voorbereiden, in elkaar gaat zetten, monteren, controleren en afronden. Je leert wat de maximale belasting zal kunnen zijn van een bepaalde constructie, welke machines en gereedschappen je nodig hebt bij plaatwerk, en hoe je deze moet gebruiken. Verder zul je je eigen werk, en het werk van collega’s moeten meten en controleren, en hoe je je collega’s kunt begeleiden die minder ervaring en/of kennis hebben.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding op niveau 1 of 2. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Als Allround constructiewerker heb je dus een verantwoordelijke baan. Dit kan bij bedrijven zijn die met constructies, plaatwerk en lassen bezig zijn, bij machinefabrieken, offshore bedrijven of in de petrochemie (industrie die olie verwerken). Verder kun je ook werken in de scheepsvaart, toeleveringsbedrijven of bij transportbedrijven. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen, na je diploma-uitreiking. Na deze opleiding kun doorstromen naar een opleiding op MBO niveau 4. Dat zou bijvoorbeeld tekenaar constructeur kunnen zijn, of technicus engineering Werktuigbouwkunde.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Allround Constructiewerker

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Allround Constructiewerker

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Allround Constructiewerker brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.