Allround Lasser

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen metaal

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Allround Lasser heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Je maakt constructies of verbindingen aan de hand van de werktekeningen voor de bouw, scheepvaart en industrie. Deze constructies en verbindingen maak je van RVS, staal en aluminium met behulp van verschillende lastechnieken wat daarna een bewijs van veiligheid krijgt. Zo heb je zekerheid dat het laswerk goed is waardoor het schip niet zinkt, het gebouw niet instort en de machines niet uit elkaar vallen.

Hoe ziet de opleiding Allround Lasser eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. De opleidingsduur is afhankelijk van jouw tempo en zal zo’n 2 jaar duren, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Gedurende de opleiding moet je werken aan ‘prestaties’. Dit zijn de praktijkopdrachten zoals je deze ook in het echte bedrijfsleven tegenkomt. Verder krijg je theorielessen over het lassen en de verschillende lastechnieken, je leert de materialen kennen en gebruiken en je krijgt vakken als rekenen, taal, tekenen, tekeningen lezen en ICT.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot allround lasser zul je leren hoe je constructies en verbindingen (of delen ervan) gaat voorbereiden, lassen, monteren, controleren en afronden. Je leert het voorbereiden van de lasnaden en lasverbindingen, je leert wat productielaswerk is en hoe je dit moet doen. Verder zul je leren hoe je speciaal laswerk moet uitvoeren waarvoor je een bewijs van veiligheid krijgt, hoe je je eigen werk, en het werk van collega’s moeten meten en controleren.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Als Allround lasser heb je dus een verantwoordelijke baan. Deze baan kun je uitoefenen bij metaalbewerkingsbedrijven zoals in de bouw van constructies en apparaten. Verder kun je ook werken in de scheepsvaart, of bij offshorebedrijven en op montageafdelingen van diverse bedrijven. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen, na je diploma-uitreiking. Het is ook mogelijk om door te stromen naar een MBO niveau 4 opleiding.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Allround Lasser

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Allround Lasser

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Allround Lasser brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.