Allround Pijpenbewerker

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen metaal

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Allround Pijpenbewerker heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Je maakt het mogelijk om particulieren en bedrijven te voorzien van water, olie, gas en andere stoffen. Dit komt omdat jij ervoor moet zorgen dat de leidingen in het netwerk de goede aansluitingen hebben en niet lek zijn. Je controleert, onderhoud en repareert deze verbindingen middels verschillende gereedschappen en technieken. Denk hierbij aan boormachines, slijptollen en lasapparaten. Verder help je je collega’s die minder ervaring hebben dan jij.

Hoe ziet de opleiding Allround Pijpenbewerker eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. De opleidingsduur is afhankelijk van jouw tempo en zal zo’n 2 jaar duren, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Gedurende de opleiding ga je werken aan praktijkopdrachten zowel op school als in de praktijk. Verder krijg je theorielessen over het de lastechnieken, je leert de materialen kennen en gebruiken, samenwerken, overleggen en hoe je je collega’s kunt begeleiden.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot allround pijpenbewerker zul je leren hoe je het leidingnetwerk en verbindingen (of delen ervan) gaat voorbereiden, monteren, eventueel aanleggen, controleren en afronden. Je leert hoe je met de gereedschappen moet werken, hoe je leidingen en buizen kunt zagen, boren, buigen, verbinden, bewerken en onderhouden. Verder zul je leren hoe je de werktekeningen moet lezen, hoe je storingen in het netwerk kunt vinden en hoe je deze moet oplossen, of moet repareren. Je leert ook hoe je je eigen werk en het werk van collega’s moeten meten en controleren en hoe je je collega’s die minder ervaren zijn, kunt begeleiden.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Als Allround pijpenbewerker heb je dus een verantwoordelijke baan. Deze baan kun je uitoefenen bij constructiebedrijven, lasbedrijven, installatiebedrijven en offshore bedrijven. Verder kun je ook je droombaan vinden in de scheepsbouw of de industriesector. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen, na je diploma uitreiking. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een gewenste opleiding op MBO niveau 4 om jezelf nog meer te specialiseren.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Allround Pijpenbewerker

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Allround Pijpenbewerker

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Allround Pijpenbewerker brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.