Allround Plaatwerker

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen metaal

Niveau: 3

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als Allround Plaatwerker houd je je vooral bezig met het maken, repareren en bewerken van verschillende plaatmaterialen. Een voorbeeld van wat jij kan maken is een straatnaambord of de ombouw van een koelkast. Je werkt via werktekeningen en maakt de producten door te meten, lassen, buigen, verbinden, zagen, snijden, boren, bewerken en assembleren. Soms werk je met machines, die je ook juist moet instellen, andere dingen zet je in elkaar op locatie. Verder helpt je je collega’s die minder ervaring hebben dan jij en moet je nauwkeurig, netjes en veilig werken. Je hebt technische kennis nodig, evenals mensenkennis, en je vind het belangrijk dat je een goed product aflevert.

Hoe ziet de opleiding Allround Plaatwerker eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. De opleidingsduur zal 3 jaar duren, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Gedurende de opleiding ga je werken aan praktijkopdrachten omdat je dit vak leert door het te doen en oefenen. Verder krijg je theorielessen over lassen, je leert de materialen kennen en gebruiken, overleggen en hoe je je collega’s kunt begeleiden. Ook zal je lessen krijgen in rekenen, taal, tekenen en hoe je tekeningen moet lezen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot allround plaatwerker zal je leren hoe je machines en gereedschap moet instellen en gebruiken voor het maken van plaatwerk. Je leert hoe je onderdelen moet verbinden van constructies en hoe je materiaal kan bewerken en vervormen. Verder leer je ook hoe je je eigen werk, en het werk van collega’s moeten meten en controleren en hoe je je collega’s die minder ervaren zijn, kunt begeleiden.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Als Allround plaatwerker kun je je droombaan uitoefenen bij constructiebedrijven, machinebedrijven en in de scheepsvaart (op de scheepswerf). Verder kun je ook aan de slag in de plaatwerkindustrie of de transportmiddelenindustrie. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen, na je diploma uitreiking. Of je kunt na deze opleiding doorstromen naar een opleiding op MBO niveau 4 om jezelf verder te specialiseren.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Allround Plaatwerker

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Allround Plaatwerker

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Allround Plaatwerker brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.