Opleidingen installatietechniek BBL | MBO-opleidingen | BewustBBL

Opleidingen Installatietechniek

Bekijk al onze Installatietechniek opleidingen op het MBO

Installatietechniek opleidingen op het MBO

Welke BBL opleiding installatietechniek past het beste bij jou?

Monteur Werktuigkundige Installaties

Monteur Werktuigkundige Installaties

Niveau:
2

Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek

Niveau:
2

Kiezen voor een installatietechniek opleiding

Op zoek naar veelzijdig en afwisselend werk in de techniek? Werk dat door technische vernieuwing en de verduurzaming steeds breder en interessanter wordt? Dan is werken in de installatietechniek waarschijnlijk iets voor jou. Bij bedrijven is er een grote behoefte aan installatietechnici. Het perspectief van de opleiding is dus goed. Je kunt bij BewustBBL diverse installatietechniek opleidingen volgen.

De opleidingen installatietechniek van BewustBBL

Eerste Monteur. Wil je graag werken aan ingewikkelde installaties? Dan kun je bij BewustBBL een opleiding tot Eerste Monteur volgen. Je kunt opgeleid worden tot Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties, Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties (Utiliteit) en Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties (Woning). Als eerste monteur werk je graag aan ingewikkelde installaties. Je gaat na je opleiding werken bij een bedrijf dat elektrotechnische systemen maakt en aanlegt, zoals bijvoorbeeld beveiligingssystemen en verkeerslichten.

Monteur. Als monteur leg je bijvoorbeeld leidingen aan of je monteert bijvoorbeeld een cv-ketel bij een klant thuis. Is dit belangrijke werk wellicht iets voor jou? Bij BewustBBL kun je verschillende opleidingen tot Eerste Monteur volgen: Monteur Koude en Klimaat Systemen, Monteur Service en Onderhoud Installatietechniek en Monteur Werktuigkundige Installaties. Als monteur installatietechniek werk je bij installatiebedrijven of bij onderhoudsbedrijven.

Andere monteursopleidingen die je kunt kiezen zijn de BBL-opleidingen Airco-/ Warmtepompmonteur en de opleiding Service Monteur Koude- en Klimaatsystemen.

Technicus Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties. Wil je een echte specialist worden en vind je een technisch moeilijke klus een uitdaging? Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties weet je alles over installaties voor luchtbehandeling, airconditioning, verwarming en stromend water. Je verhelpt in bedrijven, bijvoorbeeld in een hotel, storingen aan installaties en apparatuur. Je werkt bij bedrijven die grote installatie onderhouden en storingen verhelpen. Ook kun je werken bij bedrijven die werken aan deze installaties.

Werkvoorbereider Installaties. Wil je zorgen voor een goed begin? Als werkvoorbereider installaties zorg je er met de juiste voorbereiding en de juiste tekening voor dat de uitvoerende vakmensen aan de slag kunnen. Na afronding van de opleiding kun je onder andere gaan werken bij een werkvoorbereidingsbedrijf, een installatiebedrijf, een service-onderhoudsbedrijf of een ingenieursbureau.

Werktuigkundig Installeren. Toegegeven, werktuigkundig installeren is een ruim begrip. Waar ben je als monteur/technicus verantwoordelijk voor? Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de service aan werktuigkundige installaties in huizen, kantoren en fabrieken.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.