Verspaner

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen metaal

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als verspaner houd je je bezig met het maken en het monteren van onderdelen van machines of apparaten. Dit kan verschillende soorten materiaal zijn, zoals blik, metaal, kunststof, hout of ijzer. Jij als verspaner maakt dan de juiste vormen in het materiaal door te boren, draaien, slijpen, frezen, schaven, solderen etc. Verspanen is eigenlijk het wegnemen van materiaal zodat er een andere vorm ontstaat. Je kunt denken aan de krullen die ontstaan als je met een mes over boter gaat. Voorbeelden van wat je kan maken zijn auto’s, schepen of machines die nodig zijn met operaties in een ziekenhuis. Je werkt veel met (CNC=computergestuurd) frees – en draaimachines, maar ook met boormachines, draaibanken, vijlen, beitels etc. Je werkgever/ leidinggevende vertelt je welke opdracht je gaat uitvoeren, zoals gaten of sleuven maken in bijvoorbeeld metaal. Je werkt als verspaner heel precies en netjes, zodat er een kwaliteitsproduct kan worden afgeleverd. Meer weten over wat een verspaner doet? hier meer meer over de functie.

Hoe ziet de opleiding Verspaner eruit?

Deze opleiding verspaner is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Naast de vakken die beroepsgebonden zijn, zoals boren, frezen en kennis over materialen en technieken, krijg je ook vakken als rekenen, taal, ICT en tekenen. Tevens leer je ook hoe je de tekeningen moet lezen en hoe je het beste kunt samenwerken en overleggen. Verder kies je zogenaamde ‘keuzedelen’ waarin je je techniek gaat verdiepen. Het is mogelijk om 4 dagen te werken, en 1 dag in op school door te brengen, of je kunt 5 dag werken en 2 avonden naar school. Deze keuze hangt af van de school waar je deze opleiding gaat volgen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot verspaner zul je leren hoe machines moet voorbereiden en moet instellen. Je leert meer over het verspanen zelf, zoals boren en frezen. Ook je eigen werk meten en beoordelen, zodat je zeker kunt zijn van een goed eindproduct, en het onderhouden en schoonmaken van de gereedschappen en machines zul je tijdens je opleiding eigen maken.

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding. Je hebt sowieso de vakken Wiskunde of NASK1 nodig voor deze opleiding.

Verder studeren

Als verspaner heb je dus een verantwoordelijke baan. Deze baan kun je uitoefenen bij metaalbewerkingsbedrijven, machinefabrieken, bij vervoersbedrijven, draaierijen, scheepswerven, auto-en vliegindustrie of frezer bij een werkplaats voor onderhoud en revisie. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen na je diploma-uitreiking. Het is ook mogelijk om door te stromen naar een MBO niveau 3 opleiding zoals Allround lasser , Allround verspaner of Metaal bewerken

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Verspaner

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Verspaner

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Verspaner brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.