Opleidingen elektrotechniek BBL | MBO-opleidingen | BewustBBL

Opleidingen Elektrotechniek

Bekijk al onze Elektrotechniek opleidingen op het MBO

Elektrotechniek opleidingen op het MBO

Welke BBL elektrotechniek opleiding past het beste bij jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Monteur Elektronische installaties

Monteur Elektronische installaties

Niveau:
2

Eerste monteur middenspanningsdistributie

Eerste Monteur Middenspanningsdistributie

Niveau:
3

Kiezen voor een opleiding elektrotechniek

Zoals je ongetwijfeld weet heeft bijna alles wat we gebruiken stroom nodig. De door de elektriciteitscentrales opgewekte stroom moet naar de huizen, kantoren, fabrieken en machines worden gebracht. Los je graag technische problemen op? Dan moet je zeker overwegen om een opleiding elektrotechniek van BewustBBL te gaan volgen. Werken in de elektrotechniek is heel gevarieerd. Je monteert bijvoorbeeld verlichtingsinstallaties, verricht onderhoud en lost storingen op.

Er zijn veel elektrotechnische installaties. Een goed voorbeeld is een alarminstallatie in een kantoor. Jij moet dan de elektriciteitskabels trekken en het beveiligingssysteem aansluiten. Ook het testen van het beveiligingssysteem behoort tot je werkzaamheden.

De opleidingen elektrotechniek van BewustBBL

Eerste Monteur. Je kunt een BBL opleiding volgen tot eerste monteur Elektrotechnische installatie (Industrie of Woning en Utiliteit), eerste monteur laagspanningsdistributie en eerste monteur middenspanningsdistributie. Als eerste monteur elektrotechnische installatie werk je aan ingewikkelde installaties. Je werkt bij een bedrijf dat elektrotechnische installatie maakt en aanlegt, zoals bijvoorbeeld beveiligingssystemen en verkeerslichten. Ook het verrichten van reparaties en het onderhouden van installaties behoort tot je werkzaamheden. Als eerste monteur Laagspanningsdistributie leg je distributienetten aan. Ook het onderhoud van distributienetten behoort tot je werkzaamheden. Ook moet je leiding geven aan monteurs. Als eerste monteur middenspanningsdistributie leg je distributienetten voor middenspanning aan. Uiteraard zorg je ook voor het onderhoud. Je bent als eerste monteur verantwoordelijk voor het werk, voor de andere monteurs en voor de veiligheid. Waar kun je na afronding van je opleiding gaan werken? Bij energiebedrijven, grote bouwbedrijven of spoorbouwbedrijven. Ook kun je gaan werken bij een onderhouds- of storingsdienst.

Monteur. Wil je gaan werken in de elektrotechniek? Dan kun je ook een BBL-opleiding volgen tot Monteur Elektrotechnische Installaties, Monteur laagspanningsdistributie of monteur middenspanningsdistributie. Elektrotechnische installaties, zoals verlichting, beveiligingssystemen en huisinstallaties vind je overal. Daarom werk je als monteur elektrotechnische installaties op veel plaatsen, zoals bijvoorbeeld in woningen, fabrieken, sporthallen en ziekenhuizen. Je bent werkzaam bij een technische dienst of bij een elektrotechnisch bedrijf. Voor een monteur laagspanningsdistributie staat veiligheid voorop, want je graaft sleuven, legt kabels aan en je sluit woningen aan op het stroomnet. Andere werkzaamheden zijn het aansluiten van lantaarnpalen, stoplichten en transformators op het stroomnet. Je kunt na afronding van deze opleiding elektrotechniek gaan werken bij energiebedrijven, spoorbouwbedrijven, bouwbedrijven of bij onderhouds- en storingsdiensten. Als monteur middenspanningsdistributie leg je distributienetten aan. Je monteert ze en maakt ze gebruiksklaar. Het middenspanningsnet koppel je met tarnsformatoren aan het hoge en het lage net. Je werkt onder ander bij grote bouwbedrijven, energiebedrijven of bij een onderhouds- en storingsdienst.

Elektrotechnisch Installeren. Na het volgen van de opleiding Elektrotechnisch Installeren kun je als monteur elektrotechnische installatie aan de slag bij bedrijven of bij particulieren. Je legt bijvoorbeeld een winkelbeveiligingssysteem aan of een brandalarm in een bedrijf. Je kunt ook een installatie aanleggen bij menen thuis. Uiteraard zorg je ervoor dat de installaties goed werken, Ook verricht jee reparaties en zorg je voor het onderhoud.

Technicus Elektrotechnische Installaties (Woning en Utiliteit). Een technicus elektrotechnische installaties is iemand die op zoek gaar naar de oplossing voor een technisch probleem. Als technicus elektrotechnische installaties kom je bijvoorbeeld in actie als de automatische brandbeveiliging in een kantoorgebouw is uitgevallen. Je werkt bij een installatiebedrijf of bij een bouwbedrijf.

Werkvoorbereider Installaties (Elektrotechniek). Heb je gevoel voor techniek en ruimtelijk inzicht? Wellicht is het beroep van werkvoorbereider installaties (elektrotechniek) dan iets voor jou. Dankzij je werktekening en je voorbereiding kunnen de uitvoerende vakmensen aan het werk worden gezet. Je kunt onder andere werken bij adviesbureaus, een installatietechnisch bedrijf, een loodgietersbedrijf, een werkvoorbereidingsbedrijf of bij een service- en onderhoudsbedrijf.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.